Banner 980x90

Ventspils Mūzikas skolas audzēkņiem panākumi dažādos konkursos

Ventspils Mūzikas skolas audzēkņi guvuši atzinību dažādos konkursos, tostarp V Starptautiskajā mūzikas skolu akordeonistu - solistu konkursā, kas 22.martā norisinājās Limbažos, pilsētas informācijas portāls Ventspils24.lv uzzināja Ventspils pilsētas pāšvaldībā.

3.vietu ieguva divi ventspilnieki - 3.klases audzēknis Aļeks Lapsa un 5.klases audzēknis Pāvels Mihailovs, kurus konkursam sagatavoja pedagoģe Nataļja Cinkmane.

Konkursa dalībniekus vērtēja starptautiska žūrija - Miljans Bjeletiks (Serbija), Jurijs Rižovs (Latvija), Līga Catlaka (Latvija), Miroslavs Ļeļuhs (Krievija) un Margarete Gloka (Vācija). Savukārt Valsts konkursā "Jaunais pianists", kas 25.martā norisinājās Pāvula Jurjāna mūzikas skolā, Atzinības rakstu izpelnījies pedagoģes Dairas Štrausas 4.klases audzēknis Daniils Staruk, bet Kurzemes atlases kārtā bērnu un jauniešu klasiskās ģitārspēles konkursam "Gada ģitārists", kas 23.martā noritēja Alsungas Mūzikas skolā, 3. vietu ieguvis pedagoga Šamila Almakajeva audzēknis Kirils Boļšakovs.

Konkursa programmas ar katru gadu kļūst arvien sarežģītākas un arī iekļautie obligātie skaņdarbi ir tehniski daudz grūtāk izpildāmi, tāpēc sagatavošanās konkursiem no audzēkņiem prasa lielu izturību un spēju koncentrēties, kā arī spēju labi orientēties ne tikai dažādu komponistu, bet arī laikmetu un stilu mūzikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)