Banner 980x90

Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbojas ar kolēģiem Somijā

Ventspils Mūzikas vidusskolas sadarbībai ar Helsinku Pop & Jazz konservatoriju ir vairāku gadu pieredze, tostarp somu kolēģi ik vasaru viesojas arī Ventspilī, piedaloties mūzikas festivālā "Ventspils Groove"un sniedzot meistarklases, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv norāda Ventspils Mūzikas vidusskolas pārtsāvis.

Valsts Kultūrkapitāla fonda "Radošo braucienu" atbalsta programmas ietvaros un ar Kultūras ministrijas finansiālo atbalstu Ventspils Mūzikas vidusskolas direktors Andris Grigalis oktobra sākumā viesojās Helsinku Popa un džeza konservatorijā (Helsinki Pop&Jazz Conservatory), kur kopā ar kolēģiem no Somijas, Francijas, Igaunijas, Krievijas, ASV, Malaizijas un Puertariko piedalījās starptautiskā seminārā par mūzikas pedagoģijas aktualitātēm un attīstības tendencēm, tostarp par mūzikas izglītības inovatīvo struktūru un formātu, kas mūsdienās kļūst arvien nozīmīgāks, pielietojot mācību procesā modernās IT tehnoloģijas, kā arī sniedzot iespēju studentiem mācīties tālmācībā online jeb tiešsaistes režīmā.

Semināra laikā tika arī pārrunātas aktualitātes, gatavojoties starptautiskajam mūzikas festivālam "Close Encounters Helsinki- St.Petersburg", tostarp kāda nozīme šim festivālam ir mūzikas pedagoģijā. Starptautiskais mūzikas festivāls, kas notiks 2013.gada februārī, būs tikšanās vieta jaunajiem mūziķiem no dažādām valstīm, kuri plāno plašākai sabiedrībai prezentēt savu muzikālo sniegumu. Festivāls vienlaicīgi notiks gan Helsinkos, gan Sanktpēterburgā, pulcējot mūzikas skolas audzēkņus, kā arī akadēmiju un konservatoriju studentus no Somijas, Krievijas, ASV, Francijas un citām valstīm, tostarp pirmo reizi arī no Latvijas, ko šajā festivālā pārstāvēs Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Jau vairākus gadus šajā festivālā kā dalībskolas piedalās tādas prestižas mūzikas izglītības iestādes kā Helsinku Pop & Jazz konservatorija, Metropolia Lietišķo zinātņu universitāte un Sibēliusa akadēmija, gan Mūzikas akadēmija International (Nancy, Francija), Musorgska Mūzikas koledža (Sanktpēterburga, Krievija) un Berklee Mūzikas koledža (Bostona, ASV). Festivāla galvenais mērķis ir nodrošināt jaunajiem talantiem apmaiņas pieredzi jaunu ideju ģenerēšanā, prezentējot savu radošumu un eksperimentus ar skaņu, tādā veidā laužot robežas starp mūzikas žanriem un, radot arī kopīgus projektus ar studentiem no citām valstīm. Līdz ar to Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņiem tas būs liels izaicinājums un arī uzdrošināšanās apliecināt savas dotības un prasmes starp tik augsta līmeņa mūzikas izglītības iestāžu studentiem.

Paralēli festivālam norisināsies arī ES finansētais Comenius projekts "European Songbook". Tā ietvaros no festivāla "Close Encounters Helsinki- St.Petersburg" dalībniekiem tiks izveidota starptautiska grupa, kurai būs jārada kopīgs skaņdarbs, kas pēc tam tiks ierakstīts profesionālā studijā un iekļauts mūzikas albumā "European Songbook".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)