Banner 980x90

"Ventspils nafta" termināls saņem zelta kategoriju Ilgtspējas indeksā

Lai novērtētu savu korporatīvās atbildības un ilgtspējas sniegumu, Ventspils nafta termināls (VNT) jau otro gadu pēc kārtas piedalās Ilgtspējas indeksā. Ekspertu vērtējumā VNT gada laikā ir viecis būtiskus uzlabojumus, pakāpjoties no sudarba uz zelta kategoriju, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja AS "Ventspils nafta" komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne.

"Vairāku gadu garumā esam mērķtiecīgi strādājuši pie tā, lai darba drošības un vides aizsardzības jautājumos būtu starp labākajiem Latvijā, tāpēc esam patiesi gandarīti, ka mūsu centieni ir vainagojušies ar zeltu Ilgtspējas indeksā," norāda VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs, vienlaikus uzsverot, ka iegūtā balva ir atzinība visiem uzņēmuma darbiniekiem par ieguldīto darbu.

Ventspils nafta termināls ik gadu investē vairāk nekā pusmiljonu eiro vides aizsardzības pasākumiem. "Mēs strādājam ar naftas produktiem un apzināmies to iespējamo apdraudējumu uz mūsu ikdienas darbu. Nepārtraukta vides aspektu izvērtēšana spēlē lielu lomu, domājot par uzņēmuma ilgtermiņa darbu un atbildīgu vadību," uzsver Larss Panclafs.

VNT vides politikā ir definējis trīs galvenos stratēģiskos virzienus - rūpīgi analizēt iespējamos riskus, lai nepieļautu apdraudējumus; mērķtiecīgi samazināt uzņēmuma resursu patēriņu, kā arī investēt vides atveseļošanā.

Ilgtspējas indekss Latvijā tiek organizēts jau piekto gadu. Iniciatīvas partneri ir Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts, Latvijas Darba devēju konfederācija un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība.

Latvijas uzņēmumu Ilgtspējas indeksa metodoloģija ir balstīta uz ietekmīgāko globālo indeksu Dow Jones Sustainability Index un Business in the Community CR Index pieredzi, ņemot vērā korporatīvās atbildības standarta ISO 26000 un Globālās ziņošanas iniciatīvas (GRI) G4 vadlīniju uzlikto latiņu. Lokalizētais indekss vērtē uzņēmumu sniegumu atbilstoši tieši Latvijai aktuāliem ekonomiskajiem, sociālajiem un vides jautājumiem, vienlaikus pārstāvot starptautiski atzītu izpratni par korporatīvās atbildības un ilgtspējas kritērijiem.

Ventspils nafta termināls nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir tehnoloģiski modernākais un lielākais naftas un naftas produktu pārkraušanas uzņēmums Baltijā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljoni kubikmetru.

51% VNT pieder AS "Ventspils nafta" (NASDAQ OMX RIGA: VNF1R), kas ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā. AS "Ventspils nafta" ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)