Banner 980x90

"Ventspils naftas" grupas uzņēmumu transportētie apmēri trijos mēnešos sarukuši

Rīga, 28.apr., LETA. AS "Ventspils nafta" (VN) grupas uzņēmumu transportētie apmēri trijos mēnešos sarukuši, aģentūrai LETA pavēstīja VN.

SIA "Ventspils nafta termināls" pirmajā ceturksnī pārkrāva 2,3 miljonus tonnu naftas produktu, kas ir par 14,8% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt SIA "LatRosTrans" transportēja 1,5 miljonus tonnu, kas ir kritums par 6,3%.

Grupas uzņēmumu vadība norādīja, ka transportētie apmēri atbilst prognozēm. "Baltijas valstu ekonomiskā vide joprojām ir izaicinoša, grupas uzņēmumi ir piesardzīgi par šogad sasniedzamajiem naftas un tās produktu transportēšanas apmēriem. Mēs turpinām optimizēt izmaksas, lai varētu sekmīgi konkurēt esošajā ekonomiskajā situācijā," pauda VN valdes priekšsēdētājs Roberts Kirkups.

VN ir viena no lielākajām uzņēmumu grupām Latvijā un darbojas naftas produktu transportēšanas, pārkraušanas, uzglabāšanas un kuģošanas jomā. VN ir koncerna mātes sabiedrība, kas pārvalda ieguldījumus grupas uzņēmumos, veicinot koncerna kopējās vērtības un katra atsevišķā uzņēmuma vērtības pieaugumu.

VN pieder 51% "Ventspils nafta termināls", kas ir lielākais naftas un naftas produktu terminālis Baltijā; 66% SIA "LatRosTrans", kas ir vienīgais naftas un naftas produktu transportēšanas uzņēmums, kas nodrošina dīzeļdegvielas transportēšanu pa maģistrālo cauruļvadu no Baltkrievijas robežas līdz Ventspilij, kā arī 49,94% AS "Latvijas kuģniecība", kas ir starp lielākajiem kuģu īpašniekiem vidēja izmēra un handy tankkuģu segmentos pasaulē.

"Vitol" grupai pieder 100% VN akciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)