Banner 980x90

Ventspils novada dome aizņemsies vairāk nekā 900 000 eiro grants ceļu atjaunošanai

Ventspils, 31.aug., LETA. Ventspils novada pašvaldība aizņemsies vairāk nekā 900 000 eiro tā sauktās grants ceļu atjaunošanas programmas īstenošanai piecos pagastos, aģentūrai LETA skaidroja Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks (ZZS).

Aizņēmums nepieciešams projektu priekšfinansējumam un pašvaldības līdzfinansējuma nodrošināšanai - 90% aizņēmuma summas tiks atgūti no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai.

Daļā Ventspils novada pagastu ceļu sakārtošana jau ir pabeigta vai vēl turpinās, bet šodien dome lēmusi par aizņēmumu ceļu sakārtošanai vēl piecos pagastos.

Ceļu sakārtošanai Ziru pagastā pašvaldība plāno aizņemties 177 398 eiro, Puzes pagastā - 301 452 eiro, Vārves pagastā - 145 045 eiro, Tārgales pagastā - 197 118 eiro un Užavas pagastā - 80 265 eiro.

Kā skaidroja Mucenieks, četros no šiem pagastiem ceļu atjaunošanu 90% apmērā finansēs Eiropas Lauksaimniecības fonds lauku attīstībai, bet 10% līdzfinansēs pašvaldība. Puzes pagastā pašvaldības līdzfinansējuma daļa būs lielāka - 10% no attiecināmajām projekta izmaksām un vēl papildu 35 000 eiro. Lielāko aizņēmuma daļu plānots atmaksāt uzreiz pēc finansējuma saņemšanas no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)