Banner 980x90

Ventspils novadā palielina pabalstu bērna piedzimšanas gadījumā

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Ventspils novada domes deputāti nolēmuši palielināt pabalstu, ja ģimenē piedzimis trešais, ceturtais, piektais un katrs nākamais bērniņš.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne, par trešo jaundzimušo vecāki saņems 300 eiro, par ceturto – 400, piekto un katru nākamo – 500 eiro.

Palielināto pabalstu bērna piedzimšanas gadījumā varēs saņemt tikai tad, ja abu vecāku dzīvesvieta vismaz gadu būs deklarēta Ventspils novadā. Pabalstu ir tiesības pieprasīt sešu mēnešu laikā no bērna piedzimšanas, tādēļ to saņems visi vecāki, kuru bērniņš dzimis pēc 2016.gada 1.janvāra. Tiem vecākiem, kuri jau saņēmuši 200 eiro pabalstu, kā tas bija līdz šim, izmaksās starpību.

Lēmums par pabalstu palielināšanu, pēc domes priekšsēdētāja Aivara Mucenieka teiktā, pieņemts tādēļ, ka deputāti izprot, cik svarīgs Ventspils novadā ir demogrāfijas jautājums, un viņi vēlas, lai būtu vairāk kuplu ģimeņu, kurās ir ne tikai viens vai divi, bet arī trīs, četri un vairāk bērnu. Pirms pāris gadiem veiktajā aptaujā Ventspils novadā dzīvojošās sievietes izteicās, ka lielāks pabalsts, piedzimstot bērniņam, ir viens no nosacījumiem, lai viņas izšķirtos laist pasaulē vēl kādu atvasi. Lai ģimenes kuplotu, sievietēs minēja arī to, ka būtu vēlama bezmaksas ēdināšana pirmsskolas izglītības iestādes un brīvpusdienas skolā, un Ventspils novada domes deputāti, atgādina domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, piešķirot finansējumu, atbalstījuši arī šos priekšlikumus.

2015.gadā Ventspils novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 85 jaundzimušie, tostarp 41 meitenīte un 44 zēni. Pirmo reizi par jaunajām māmiņām kļuva 25 sievietes. Otrais bērniņš piedzima 30, trešais – 18, ceturtais – 9, piektais – 2 māmiņām. Vienai sievietei reģistrēts septītais bērniņš. 2015.gadā Dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 4 dvīnīšu pāri. Ierodoties reģistrēt jaundzimušo Ventspils novada Dzimtsarakstu nodaļā, vecāki saņem arī pašvaldības dāvināto sudraba karotīti ar novada simboliku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)