Banner 980x90

Ventspils novada pašvaldība iestājas Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā

Ventspils24.lv
Ventspils24.lv
Ventspils novada domes deputāti pieņēmuši lēmumu iestāties Nacionālajā veselīgo pašvaldību tīklā, jo pašvaldībām, kas ir šajā tīklā, būs iespēja iedalīties projektu konkursā un saņemt Eiropas Sociālā fonda finansējumu veselības veicināšanas aktivitātēm.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne, Ventspils novada pašvaldība jau īstenojusi virkni pasākumu, kas veicina veselīga dzīvesveida popularizēšanu iedzīvotāju vidū. Piemēram, Londonas olimpisko spēļu dalībnieks desmitkārtējais Latvijas čempions soļošanā Arnis Rumbenieks novada skolās vadīja lekciju "Nepareizs uzturs, mazkustīgs un neveselīgs dzīvesveids ir mūsdienu izteiktākās bērnu un jauniešu problēmas", ko apmeklēja 100 skolēnu, savukārt 120 izglītojamie piedalījās pediatra Gundara Kukļa lekcijās "Iepazīsti savu ķermeni." 200 ugālniekiem bija iespēja iesaistīties Veselības dienā, un speciālisti viņiem stāstīja par veselīgu uzturu, kustību nozīmi veselības uzlabošanā, notika paraugdemonstrējumi nūjošanā un citas aktivitātes. Lekciju "Slikti kārdinājumi, atkarības" Ugāles vidusskolā noklausījās 80 skolēnu, lekcijas par šo tēmu notiks arī citās novada skolās. Amatieru hokeja līgas čempionātā piedalījās 140 dalībnieki, novada basketbola čempionātā jauniešiem – 60 sportotāji, bet florbolu spēlēja 50 interesenti. 27.augustā Piltenē notiks skrējiens "Piltene 2016", kur spēkus varēs izmēģināt 10 un 5 km distancē, uz starta dosies arī nūjotāji, paredzēts bērnu skrējiens. Ventspils novada pašvaldība katru gadu paredz budžetā līdzekļus dažādu sporta pasākumu un spēļu organizēšanai, un 2016.gadā šim nolūkam plānotie līdzekļi ir 53108 eiro.

Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla kritēriju īstenošanas uzraudzību veiks domes Sociālas, izglītības, kultūras un sporta komiteja Gunta Mačtama vadībā, bet politiskā amatpersona, kas atbildīga par pašvaldības darbu tīklā, ir domes deputāte Ilva Cērpa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)