Banner 980x90

Ventspils opozīcijas deputāti pēc tikšanās ar Pūci nolēmuši atjaunot darbu domes sēdēs

Rīga, 9.maijs, LETA. Ventspils opozīcijas deputāti šodien pēc tikšanās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) guvuši pārliecību, ka ministrs izprot Ventspils domē notiekošo, tādēļ no nākamās nedēļas atsāks darbu domes sēdēs, aģentūru LETA informēja Ventspils domes opozīcijas deputāts un Eiropas Parlamenta deputāta kandidāts Ģirts Valdis Kristovskis (JV).

Jau ziņots, ka visi opozīcijas deputāti pieņēma lēmumu nepiedalīties domes sēdēs, jo 12.aprīļa domes sēdē pašvaldības vadība kārtējo reizi atteicās sniegt informāciju par pašvaldības un tās atsevišķu kapitālsabiedrību maksājumiem Ventspils attīstības aģentūrai.

Šodien opozīcijas deputāti Kristovskis, Dace Korna (JV), Aivis Landmanis (LRA) un Ivars Landmanis (LRA) tikās ar Pūci un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ierēdņiem un informēja viņus par to, ka Ventspils novadā domē viņiem ir ierobežots darbs komisijās un padomēs, regulāri netiek sniegta informācija par pašvaldības darbu.

"Ar ministru vienojāmies, ka sagatavosim un iesniegsim VARAM mūsu rīcībā esošo informāciju par Ventspils attīstības aģentūru, kurā domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") gūst lielāko daļu ienākumu, jo uzskatām, ka nav pieļaujams, ka domes priekšsēdētājs par vienu un to pašu darbu saņem algu divās vietās," teica Kristovskis.

Viņš norādīja, ka Pūce paudis apņēmību izvērtēt iespējamos Ventspils domes priekšsēdētāja pārkāpumus, kas VARAM varētu būt par pamatu viņa atstādināšanai no amata.

Uz aģentūras LETA jautājumu, kādēļ VARAM nav reaģējusi uz iepriekš opozīcijas sniegto informāciju par pārkāpumiem Ventspils domē, Kristovskis pieļāva domu, ka ministra noslogotības dēļ, viņam nav bijusi iespēja iedziļināties Ventspils pašvaldības pārkāpumos. "Šodien mēs jutām, ka ministram ir vēlme izvērtēt mūsu savāktos pierādījumus par pārkāpumiem Ventspils domē," teica Kristovskis.

Jau ziņots, ka Ventspils domes opozīcijas deputāti bija nolēmuši nepiedalīties domes sēdēs, kamēr valdība, tiesību aizsardzības iestādes, neveiks konkrētus pasākumus situācijas normalizācijai Ventspils pilsētas domē.

Iepriekš Ventspils domes opozīcijas deputāti savā paziņojumā norādīja, ka viņi šī gada 25.martā, kā arī 17.aprīlī vērsušies pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Pūces ar aicinājumu veikt likumā noteiktos pasākumus, lai pārtrauktu Ventspils pilsētas domes politiskā vairākuma, domes priekšsēdētāja Lemberga patvaļu, nepārtraukto likumu un tiesas nolēmumu ignorēšanu un piekopto autoritārismu, kas praktizē likumiem neatbilstošu pašvaldības darba organizāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)