Banner 980x90

Ventspils ostā kravu apgrozījums desmit mēnešos pieaudzis par 12%

Ventspils, 8.nov., LETA. Oktobrī Ventspils ostā strādājošie termināļi pārkrāvuši 1,1 miljonu tonnu kravu, bet kopā desmit šā gada mēnešos ostā kravu apgrozījums sasniedzis 17,3 miljonus tonnu, kas ir par 1,8 miljoniem tonnu jeb 12% vairāk nekā pirms gada, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Lielākais pieaugums, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu, aizvien vērojams akmeņogļu kravām, kā arī ar prāmjiem pārvadātajās kravās.

Prāmju operators "Stena Line", kas Ventspilī nodrošina ro-ro kravu satiksmi, turpina palielināt gan kravu, gan arī caur Ventspils ostu pārvadāto pasažieru skaitu. Prāmju līniju starp Ventspili un Nīneshamni Zviedrijā desmit mēnešos izmantojuši par 36 147 pasažieriem jeb 26% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu. Savukārt ro-ro kravu apmērs šajā līnijā palielinājies par 264 000 tonnu jeb 17%.

Lielākā daļa Ventspils ostā strādājošo termināļu spējuši palielināt kravu apmēru salīdzinājumā ar pagājušā gada desmit mēnešiem, bet atsevišķos jau ilgstoši vērojams kravu kritums. Vismazāk noslogotais terminālis Ventspilī aizvien ir AS "Kālija parks", kur desmit mēnešos pārkrauti 188 000 tonnu, kas nozīmē, ka tiek izmantoti tikai 3% no kopējās termināļa jaudas, norādīja brīvostas pārvaldē.

"Ventspils brīvostas pārvalde turpina investēt ostas infrastruktūras attīstībā, uzlabojot termināļu darbību un konkurētspēju," informēja Ieviņa, norādot, ka ieguldījumi infrastruktūras izbūvē, atjaunošanā un uzturēšanā ir Ventspils brīvostas pārvaldes aktivitāšu prioritāte.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)