Banner 980x90

Ventspils ostā kravu apgrozījums palielinājies par 17%

Ventspils, 5.sept., LETA. Šī gada pirmajos astoņos mēnešos Ventspils ostā strādājošie termināļi pārkrāvuši 15 miljonus tonnu kravu, kas ir par 2,2 miljoniem tonnu jeb 17% vairāk nekā pirms gada, aģentūru LETA informēja Ventspils brīvostas sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Ieviņa.

Lielākais pieaugums, salīdzinot ar pagājušo gadu, vērojams akmeņogļu, kā arī ar prāmjiem pārvadāto (Ro-Ro) kravu apjomā. Turpina pieaugt ar prāmju operatora "Stena Line" prāmjiem pārvadāto kravu un pasažieru skaits. Prāmja līniju starp Ventspili un Nīneshamni Zviedrijā izmantojuši par 29 941 pasažieri jeb 27% vairāk, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo periodu. Savukārt ar prāmjiem pārvadāto kravu apjoms šajā līnijā palielinājies par 230 000 tonnu jeb 20%.

Lielākā daļa Ventspils ostā strādājošo termināļu spējuši palielināt kravu apjomu attiecībā pret iepriekšējo gadu, bet atsevišķos jau ilgstoši vērojams kravu kritums. Vismazāk noslogotais terminālis Ventspilī aizvien ir AS "Kālija parks", kur astoņos mēnešos pārkrauts 181 000 tonnu, kas nozīmē, ka tiek izmantoti tikai 4% no kopējās termināļa jaudas, norādīja brīvostas pārstāve.

"Ventspils brīvostas pārvalde turpina investēt ostas infrastruktūras attīstībā, uzlabojot termināļu darbību un konkurētspēju. Ieguldījumi infrastruktūras izbūvē, atjaunošanā un uzturēšanā ir Ventspils brīvostas pārvaldes aktivitāšu prioritāte. Tādējādi Ventspils brīvostas pārvalde īsteno savu galveno - teritorijas attīstītāja - funkciju, nodrošinot labākos apstākļus ostas termināļu un rūpniecisko uzņēmumu attīstībai un vienlaikus piedāvājot pakalpojumus par zemākajām ostu maksām Baltijas jūras austrumkrastā," skaidroja Ieviņa.

2017.gada augustā Ventspils ostā strādājošie termināļi kopā pārkrāvuši 1,5 miljonus tonnu, kas ir vairāk nekā jūlijā un par 8% pārsniedz pagājušā gada augusta rādītājus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)