Banner 980x90

Ventspils ostas terminālī notikusi ogļu pašaizdegšanās

Naktī uz svētdienu, 5.jūliju, plkst.2.44 Ventspils ostas uzņēmuma AS "Baltic Coal Termina" slēgtajā ogļu noliktavā notikusi ogļu pašaizdegšanās. Situācija tiek kontrolēta, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Linda Rudzroga.

Pašlaik sadūmojums pilsētā vairs nav novērojams, informēja Rudzroga. Iepriekš pastāvēja bažas, ka bezvēja dēļ iespējams ilgstošs teritorijas piedūmojums.

Aizvadītājā naktī vairāki cilvēki pašvaldības portāla sadaļā "Jautājumi pašvaldībā" ziņoja par stipru un specifisku smaku, kas esot bijusi jūtama gan pilsētas centrā, gan deviņstāvu māju rajonā, radot bažas par iespējamo kaitējumu veselībai.

Ventspilī tika sasaukta Civilās aizsardzības komisija, kas informē, ka "Baltic Coal Terminal" slēgtajā ogļu noliktavā 4.jūlijā konstatēts uzkarsušu ogļu perēklis. Tika sākta uzsilušo ogļu dzesēšana, tās izkliedējot, bet 5.jūlijā plkst.2.44 notika ogļu pašaizdegšanās. Degšanas process tiek lokalizēts ar ugunsdzēsības putām un ūdeni.

Uzņēmuma darbinieki un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests situāciju kontrolē. Pašlaik saņemta informācija no gaisa kvalitātes monitoringa posteņiem, ka gaisa kvalitāte ir normas robežās. Turpinās ogļu pārkraušanas un dzēšanas darbi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)