Banner 980x90

Ventspils pašvaldība nosaka, kuriem bērniem būs priekšroka uzņemšanai konkrētā bērnudārzā

Ventspils, 21.aug., LETA. Ventspils domes apstiprinātie saistošie noteikumi par bērnu reģistrāciju pirmsskolas izglītības iestādēs noteic, kuriem bērniem ir priekšroka reģistrēšanai konkrētā izvēlētajā bērnudārzā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Komplektējot bērnudārzu grupas, ar vietu izvēlētajā pirmsskolas izglītības iestādē bērni tiks nodrošināti rindas kārtībā, ievērojot noteiktu prioritāro secību.

Pirmā priekšroka būs bērniem, kuru brālis vai māsa jau apmeklē vai turpinās apmeklēt izvēlēto bērnudārzu. Šī priekšroka attiecas arī uz aizbildņa vai audžuģimenē dzīvojošajiem bērniem. Priekšroka, pirmkārt, tiks attiecināta uz bērnu un viņa likumisko pārstāvi, kuri deklarēti Ventspilī vismaz kopš iepriekšējā gada 31.decembra, bet nākamie rindā uz bērnudārzu, ko jau apmeklē kāds šīs ģimenes bērns, būs tie, kuri deklarēti pilsētā īsāku laiku.

Trešā priekšroka būs bērniem, kuriem kāds no vecākiem vai likumiskajiem pārstāvjiem strādā konkrētajā bērnudārzā. Arī šajā gadījumā bērnam un viņa likumiskajam pārstāvim jābūt deklarētiem Ventspilī.

Nākamie rindā uz izvēlēto bērnudārzu tiks reģistrēti bērni gadījumos, ja viņi un vismaz viens no likumiskajiem pārstāvjiem deklarēti Ventspilī vismaz kopš iepriekšējā gada 31.decembra. Nākamā priekšroka būs visiem Ventspilī deklarētajiem bērniem, pēc tam - bērniem, kuru likumiskā pārstāvja dzīvesvieta deklarēta pilsētā. Pēc tam rindā tiks reģistrēti visi pārējie bērni.

Vienlaikus saistošie noteikumi paredz, ka gadījumā, ja bērnu nevar nodrošināt ar vietu izvēlētajā bērnudārzā līdz 1.septembrim, Ventspils Izglītības pārvalde, konsultējoties ar vecākiem, koordinē vietas piešķiršanu citā bērna dzīvesvietai tuvākajā pašvaldības bērnudārzā, kurā ir brīvas vietas.

Ventspils Izglītības pārvaldes saistošie noteikumi "Bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Ventspils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, kurās īsteno pirmsskolas izglītības programmas" paredz, ka pieteikumu reģistrācija notiek visu kalendāro gadu, un pieteikt bērnu bērnudārzam var no brīža, kad ir izsniegta dzimšanas apliecība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)