Banner 980x90

Ventspils pašvaldība: "Ventbunkera" vēršanās tiesā parāda nevēlēšanos risināt vides jautājumus

Rīga, 10.sept., LETA. AS "Ventbunkers" vēršanās tiesā par Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu normām parāda uzņēmuma nevēlēšanos risināt vides jautājumus, aģentūrai LETA šādu viedokli pauda Ventspils domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks infrastruktūras jautājumos Jānis Vītoliņš.

Viņš skaidroja, ka uzņēmums tiesā ar šādu pieteikumu vērsies jau trešo reizi, kas, viņaprāt, skaidri parāda uzņēmuma nevēlēšanos risināt vides jautājumus, ko nosaka ne tikai pašvaldības saistošie noteikumi, bet primāri likums "Par piesārņojumu".

"Vienlaikus šāda klaja pretošanās vides prasībām, kas ierobežotu uzņēmuma radīto vides piesārņojumu, tai skaitā smakas Ventspils pilsētā, norāda, ka "Ventbunkers" ir vienaldzīga Ventspils iedzīvotāju labsajūta un tiesības dzīvot sakārtotā, tīrā vidē, un parāda uzņēmuma vadības necieņu un nerēķināšanos ar ventspilnieku un pilsētas viesu interesēm," kritisks bija pašvaldības pārstāvis.

Tāpat Vītoliņš informēja, ka "Ventbunkers" ar kavēšanos, tomēr ir uzstādījis tvaiku savākšanas iekārtu. Neraugoties uz to, visvairāk pārsniegumus pēdējo trīs mēnešu laikā fiksējuši elektroniskie deguni, kas uzstādīti tieši uz "Ventbunkera" robežas.

Pašvaldība aicina uzņēmumu pildīt likumā "Par piesārņojumu", kā arī pašvaldības saistošajos noteikumos iekļautās vides aizsardzības prasības, pārkraujot naftas produktus, turklāt aicina iespējami ātrāk, bet ne vēlāk kā līdz 2021.gada janvārim mazuta pārkraušanai uz dzelzceļa estakādēm uzstādīt un izmantot kravas izgarojumu emisijas kontroles sistēmu.

Jau ziņots, ka 6.septembrī Satversmes tiesa pēc "Ventbunkera" pieteikuma ierosinājusi lietu par Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu normām, kas paredz vides aizsardzības prasības - tvaiku savākšanas sistēmu uzstādīšanu, iekraujot tankkuģos naftas produktus, lai samazinātu smakas, kas rodas šajā procesā.

Uzņēmums norādījis, ka veic saimniecisko darbību ar naftas produktiem Ventspils brīvostas teritorijā, un tai izsniegta B kategorijas atļauja piesārņojošās darbības veikšanai.

Atbilstoši apstrīdētajām normām no šī gada 1.jūnija jābūt izpildītām tajās ietvertajām prasībām par kravas izgarojumu emisijas kontroles sistēmu uzstādīšanu. Pieteikuma iesniedzēja norāda, ka šo prasību izpilde ir saistīta ar ievērojama apmēra finanšu līdzekļu ieguldījumu. Tāpat saskaņā ar apstrīdētajām normām ostas uzraugs varot pieprasīt uzņēmumam samazināt kraušanas intensitāti, kas ikreiz tai radītu finansiālus zaudējumus.

Uzņēmums ST lūdzis izvērtēt normas, kas kopš 1.jūnija ierobežojot "pieteikuma iesniedzējas īpašuma tiesības".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)