Banner 980x90

Ventspils pašvaldība vientuļo senioru sociālajam pakalpojumam "Drošības poga" paredzējusi 2880 eiro finansējumu

Rīga, 11.janv., LETA. Ventspils pašvaldība, lai vientuļiem senioriem nodrošinātu sociālo pakalpojumu "Drošības poga", šogad budžetā paredzējusi novirzīt 2880 eiro finansējumu, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas Sociālā dienesta Sabiedrisko attiecību speciāliste Olga Griķe.

Lai atbalstītu seniorus un personas ar invaliditāti, kuriem vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ pastāv risks nonākt bezpalīdzības stāvoklī, pašvaldība sadarbībā ar biedrību "Latvijas Samariešu apvienība" piedāvā sociālo pakalpojumu "Drošības poga". Pakalpojums nodrošina nepārtrauktas saziņas iespējas, sniedz informatīvu atbalstu un palīdzību 24 stundas diennaktī.

"Drošības poga" ir pakalpojumu komplekss jeb unikāla palīdzības sistēma, kurā īpaši izstrādāta moderna tehnika tiek apvienota ar neatliekamās palīdzības, psiholoģiskā atbalsta un aprūpes elementiem. Palīdzību var lūgt un saņemt tieši tad, kad tā ir nepieciešama 24 stundas diennaktī un septiņas dienas nedēļā, bez brīvdienām un svētku dienām.

Saņemot izsaukuma signālu, tiek organizēta palīdzības sniegšana - ja nepieciešams, izbrauc uz klienta dzīves vietu, kā arī iesaista speciālos dienestus: ātro palīdzību, ģimenes ārstu, ugunsdzēsējus, policiju, sociālos darbiniekus, stāstīja Griķe.

Lai nodrošinātu šī pakalpojuma pieejamību, Ventspils pašvaldība pakalpojumu apmaksā pensionāriem un personām ar invaliditāti, kuriem nav likumā noteikto apgādnieku, kuri nav noslēguši uztura līgumu un tādiem, kuriem ienākumu līmenis pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 299 eiro.

Lai saņemtu šo pašvaldības apmaksātu pakalpojumu, jāvēršas Sociālajā dienestā ar ģimenes ārsta izziņu un iesniegumu, kurā norādīta problēma un tās vēlamais risinājums. Personas, kurām ir pārvietošanās grūtības, pakalpojuma nepieciešamību var pieteikt arī zvanot Sociālajam dienestam pa tālruni 63 601 204.

Pagājušajā gadā pašvaldības apmaksāto pakalpojumu izmantoja astoņi Ventspils seniori un personas ar invaliditāti, kopumā šim sociālā atbalsta veidam izlietojot 2571 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)