Banner 980x90

Ventspils pašvaldības 2018.gada budžetā plānots gandrīz piecu miljonu eiro atlikums

Ventspils, 18.janv., LETA. Ventspils domes sēdē ceturtdien apstiprināts pilsētas pašvaldības 2018.gada budžets, kurā gada beigās plānots brīvo naudas līdzekļu atlikums 4,92 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Budžeta ieņēmumi plānoti 70,87 miljonus eiro apmērā, bet brīvo naudas līdzekļu atlikums šī gada sākumā ir 9,26 miljoni eiro. Līdz ar to, pašvaldībai 2018.gadā pieejami finanšu resursi 80,13 miljonu eiro apmērā.

Pašvaldības kopējie izdevumi normatīvajos aktos noteikto funkciju nodrošināšanai, tostarp iestāžu uzturēšanai, pilsētas labiekārtošanai un sociālo funkciju veikšanai, 2018.gadā plānoti 75,04 miljonu eiro apmērā. Pašvaldības aizņēmumu un aizņēmumu atmaksu saldo paredzams 180 000 eiro apmērā. Tādējādi uz 2018.gada beigām budžetā paredzams naudas līdzekļu atlikums - 4,92 miljoni eiro.

Pašvaldībā uzsver, ka budžets veidots tā, lai īstenotu Ventspils pilsētas attīstības programmā noteiktos mērķus un uzdevumus, aptverot visas pilsētas attīstībai nozīmīgās nozares. Tiek strādāts gan pie tā, lai turpinātu nodrošināt pilsētas iedzīvotājiem jau esošos pakalpojumus izglītības, sociālajā, kultūras un sporta jomā, gan arī pie pilsētas attīstības.

Pašvaldības galvenais ieņēmumu avots ir iedzīvotāju ienākuma nodoklis, ko 2018.gada budžetā plānots saņemt 27,5 miljonu eiro apmērā. Nekustamā īpašuma nodokļa ieņēmumi, kas ir otrs lielākais pašvaldības nodokļu ieņēmumu avots, 2018.gadā plānoti 4,65 miljonu eiro apmērā.

Ventspils pilsētas pašvaldībai 2018.gadā jāveic iemaksas pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā 1,06 miljonu eiro apmērā.

Sociālās nozares izdevumi 2018.gadā plānoti 4,84 miljonu eiro apmērā, tostarp 2,1 miljons eiro tiks novirzīts sociālo pabalstu un pakalpojumu nodrošināšanai. Šogad saglabāti visi 48 līdzšinējie pabalsti un sociālie pakalpojumi.

Izglītības nozarei paredzētais izdevumu apjoms ir 21,65 miljoni eiro jeb 29% no kopējiem budžeta izdevumiem. 2018.gadā, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu, plānots turpināt izglītības iestāžu mācību vides infrastruktūras uzlabošanas un materiāltehniskās bāzes pilnveidošanas projekta realizāciju.

Pilsētvides uzlabošanas pasākumiem un pilsētas uzturēšanas darbiem 2018.gadā plānots finansējums kopumā 21,93 miljonu eiro apmērā. Līdzekļus paredzēts izlietot Ventspils pilsētas teritorijas sakopšanai un uzturēšanai, investīciju projektiem, infrastruktūras atjaunošanai un pilsētvides sakārtošanai, kā arī jaunu objektu izveidei.

Atkarībā no pašvaldības budžeta ieņēmumu izpildes, plānots izvērtēt iespēju finansēt papildu pasākumus, kas vērsti uz pilsētas infrastruktūras, kultūras dzīves un informāciju un komunikāciju tehnoloģiju attīstību Ventspils pilsētas attīstības programmā noteikto mērķu un uzdevumu kontekstā, norādīja pašvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)