Banner 980x90

Ventspils Piedzīvojuma parka pusmaratonā startē 1800 dalībnieki

Sestdien, 22.jūnijā, Ventspilī norisinājās Piedzīvojumu parka pusmaratons, kur dažādās distancēs un vecuma grupās startēja 1800 cilvēku, pilsētas informācijas portālam Ventspiuls24.lv pavēstīja olimpiskā centra "Ventspils" pārstāvis.

Pusmaratona diena sākās ar bērnu skrējienu, kurā startēja 300 mazie sportisti, plkst.14.00 tika dots starts sadraudzības skrējienam bērniem ar īpašajām vajadzībām. Plkst.15.00 tika dots starts pusmaratonam, Nike tautas klases 10,55 km skrējienam, 5, 275 km skrējienam un nūjotājiem. Pusmaratona distancē startēja 630 dalībnieki, tautas klases skrējienā - 770, bet nūjošanā startēja ap 100 dalīnieku.

Pusmaratona distancē vissīvākā konkruence norisinājās starp Kenijas un Baltkrievijas gargabalniekiem. Visātrākais starp vīriešiem šajā pusmaratonā ar rezultātu 01:06:23 bija Kenijas sportists Čārlzs Maina (Charles Wachira Maina), aiz viņa ierindojās abi Baltkrievjas skrējēji – kā otrais Stcipans Rahatsovs (Stsiapan Rahatsou) ar rezultātu 01:06:34, bet trešais finišēja Jurijs Kasperavs (Yury Kasperau) ar rezultātu 01:07:41. Sieviešu konkurencē nepārspēta palika Jeļena Prokopčuka ar rezultātu 01:14:05, aiz sevis atstājot baltkrievieti Volha Rezkaju (Volha Tezkaya) (01:19:18) un rīdzinieci Daci Linu (01:20:30).

Pusmaratona distancē par ātrāko laulāto pāri kopvērtējumā atzīti Jana un Jānis Plūmes. Šis pāris dāvanā saņems atpūtu "Usma SPA hotel" .

10,55 km skrējienā vīriešu konkurencē uzvrēja Dmitrijs Serjogins ar rezultātu 00:33:32, bet sieviešu konkurencē ātrākā bija Jeļena Ābele (00:40:54).

Tautas skrējienā 5, 275 km distancē vīriešu konkurencē ar rezultātu 00:16:58 ātrākais bija ventspilnieks Reinis Hartmanis, bet sieviešu konkurencē Sanda Brakanska ar rezultātu 00:21:28.

Nūjošanā visātrāk starp vīriešiem finišēja ventspilnieks Imants Blūms (00:37:41), bet sieviešu konkruencē Vivita Ruņģe (00:37:23).

Sportistu vidū bija arī Ventspils pašvaldības vadītāji. Sacensību uzvarētāji saņēma naudas balvas un arī dāvanas no sacensību atbalstītājiem. Visi sacensību rezultāti no 22.jūnija vakara būs pieejami mājas lapā www.pusmaratons.lv.

Dienu pirms sacensībām Ventspilī gaisa temperatūra sasniedza turpat 35 grādus, kas lika bažīties par sacensību ātruma rezultātu ne tikai vietējiem skrējējiem, bet pat viesiem no Kenijas, jo gaisa temperatūra ļoti ietekmē rezultātu garo distanču skrējienā.

Sacensību centrālā norises vieta, starta un finiša zona atradās pie Ventspils Piedzīvojumu parka. Pusmaratona trase bija veidota no četriem apļiem pa pilsētas ielām no Piedzīvojumu parka līdz pilsētas centram un atpakaļ. Rezultātu fiksēšanai tika izmantota Championchip elektroniskā sistēma. Trasē bija izvietoti dzirdināšanas punkti, kā arī pēc finiša katram dalībniekam bija iespēja saņemt uzkodas un dzērienus. Gan skrējējus, gan līdzjutējus uzmundrināja muzikālie kolektīvi.

Pusmaratons Ventspilī notika jau 4.reizi un to plānots rīkot arī turpmāk, katru gadu svētdienā pirms Līgo svētkiem. Sacensības organizē biedrība "Ventspils maratona klubs" ar Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)