Banner 980x90

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks Pagastu diena

Ventspils, 25.aug., LETA. 3.septembrī Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks Pagastu diena, aģentūru LETA informēja Ventspils novada domē.

Pasākums sāksies plkst.11. Tajā piedalīsies visu Ventspils novada pagastu un Piltenes pārstāvji, lai dižotos ar saviem amatniecības un kulinārijas izstrādājumiem un iepriecinātu skatītājus ar dejām. Pagastu dienā uzstāsies visu Ventspils novada deju kolektīvu pārstāvji. Koncertā muzicēs grupa "Rumbas kvartets", bet Vērgales pagasta vidējās paaudzes deju kolektīva "Vērgalīte" izpildījumā notiks tautas tērpu parāde.

Svētkos goda vietā cels sentēvu amatu arodus un receptes, tādēļ gaisā virmos kārdinoša ēdienu smarža, būs iespēja iegādāties kūkas, marinējumus, gaļas, zivju un piena produktus, arī daudzveidīgus amatnieku izstrādājumus. Katlos vārīs dažādas zupas - arī šmorklopša zupu, kuras pagatavošanā izmantos 18.gadsimta recepti.

Viesos aicinātas Kuldīgas muzeja rokdarbu kopas "Čaupe" pārstāves, kuras rādīs zeķu izstādi. Ar rokdarbiem dižosies arī Ventspils novada rokdarbnieces. Bērni un jaunieši varēs piedalīties radošās darbnīcās, būs iespēja šaut ar loku, savas prasmes rādīs mazpulcēni, stikla pūtēji, ādas apstrādes un seno rotu meistari un dzintara rotaslietu darinātāja. Tāpat būs iespēja grafikas tehnikā izveidot katru pagastu raksturojošu attēlu.

Svētku viesi varēs izmēģināt atrakciju "Foto kaste". Svinot Pagastu dienas 15.jubileju, notiks arī loterija, kurā 15 laimīgo ložu īpašnieki saņems Ventspils novada uzņēmēju sarūpētās veltes.

Pasākumu organizē Ventspils novada sieviešu biedrība "Spārni".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)