Banner 980x90

Ventspils Pilsētas svētkos atklās unikālo strūklaku "Fregate "Valzivs"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 5.augustā plkst.22.00 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti pulcēties Lielajā laukumā, kur tiks atklāts unikāls, atraktīvs, pasaules tendencēm atbilstošs pilsētvides dizaina objekts - vācu arhitekta Deivida Kuka (David Cook) projektēta strūklaka "Fregate"Valzivs".

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Kurzemes filharmonija" Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga, atklāšanas pasākumā izskanēs speciāli šim notikumam radīts literārs darbs - Andra Akmentiņa dzejolis "Valzivs", kā arī čellu trio "Melo-M" muzikāls priekšnesums. Uzrunu teiks Ventspils Pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un strūklakas idejas autors un arhitekts Deivids Kuks.

Strūklakas kompozicionālais risinājums veidots pamatojoties uz vēsturiskajos vizuālajos materiālos atrodamo materiālu par hercoga Jēkaba flotes sastāvā esošā burinieka "Valzivs" ārējo veidolu – burinieka parametriem, tai skaitā mastu skaitu, augstumu, kuģa kopējo garumu un konfigurāciju. Strūklaku kopā veido 20 masti, 8 rājas, kā arī karoga masts, kas aprīkoti ar apgaismojuma un miglas efektu.

"Fregate "Valzivs" dizaina autors vācu arhitekts Deivids Kuks ir arī topošās mūzikas skolas ar koncertzāles funkciju un Lielā laukuma labiekārtojuma projekta autors.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)