Banner 980x90

"Ventspils siltums" konkursā meklē dūmgāzu kondensatora piegādātāju

Ventspils, 21.jūn., LETA. Pašvaldības SIA "Ventspils siltums" izsludinājusi iepirkumu par dūmgāzu kondensatora būvniecību Pārventas katlumājā Talsu ielā 69, Ventspilī, aģentūru LETA informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Altenburga.

Iepirkums paredz gan dūmgāzu kondensācijas iekārtas piegādi un montāžu, gan iedarbināšanu un ieregulēšanu, tostarp saistītos būvdarbus un funkcionālos pieslēgumus inženiertīkliem, kas nepieciešami iekārtas darbināšanai ar esošajiem ūdenssildāmajiem biomasas katliem.

Pretendentu piedāvājumus var iesniegt līdz 20.jūlijam.

Dūmgāzu kondensatoru plānots nodot ekspluatācijā līdz 2019.gada 1.martam.

Dūmgāzu kondensatora uzstādīšana Pārventas katlumājā dos iespēju palielināt biokurināmā katlu siltumenerģijas ražošanas efektivitāti un maksimāli efektīvi izmantot siltumu, kas rodas šķeldas sadegšanas procesā, skaidroja Altenburga. Ar jaunās iekārtas palīdzību tiks kondensēts tvaiks un iegūtais siltums novadīts atpakaļ siltumapgādes sistēmā. Tādā veidā palielināsies ne tikai biomasas katlos saražotās siltumenerģijas apjoms, bet arī samazināsies nepieciešamais kurināmā apjoms. Bez tam samazināsies arī cieto daļiņu apjoms dūmgāzēs, un gaiss kļūs ievērojami tīrāks.

Šāda siltumenerģijas ražošanas efektivitātes paaugstināšana dod iespēju Ventspilī saglabāt stabilu siltumenerģijas ražošanas tarifu arī turpmākajos gados, skaidroja "Ventspils siltumā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)