Banner 980x90

Ventspils slimnīcā apmācīs topošās medicīnas māsas

Ventspils, 18.aug., LETA. No septembra Ventspils slimnīcā apmācīs topošās medicīnas māsas, aģentūru LETA informēja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas pārstāve Elīna Klauze.

Sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sarkanā Krusta medicīnas koledžu Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī tiks īstenota pirmā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma "Māszinības".

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas galvenā māsa Lilita Grinpauka informēja, ka 10.augustā bijusi tikšanās ar RSU Sarkanā krusta medicīnas koledžas direktori Ināru Upmali un studiju nodaļas vadītāju Lieni Veitneri - saruna liecinājusi par veiksmīgu turpmāko sadarbību. Ventspils slimnīcas medicīnas māsas strādās arī kā pedagogi, izglītojot topošās medmāsas.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes loceklis Juris Lācis uzsvēra, ka "šī ir lieliska iespēja mācīties tieši Ventspils slimnīcā un apgūt profesiju gan tiem, kas pabeiguši vidusskolu un vēlas savu karjeru veltīt medicīnas māsas profesijai, gan arī jau esošajiem slimnīcas medicīnas darbiniekiem, kam nav māsu sertifikāta".

Studiju programmai ir jau nokomplektēta pirmā grupa, un mācības Ventspils slimnīcā sāksies ar 8.septembri.

Grupas sagatavošanā tika iesaistīta arī Nodarbinātības valsts aģentūra, piedāvājot iespēju pārkvalificēties, apgūt medmāsas profesiju un iegūt darbu Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā.

Mācības pamatā notiks Ventspils slimnīcā, bet daļēji, ne biežāk kā divas sestdienas mēnesī - Rīgā.

Studiju ilgums būs trīs gadi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)