Banner 980x90

Ventspils teātris aicina uz pirmizrādi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Ceturtdien, 3.decembrī plkst.19.00 Ventspils Kultūras centrā uz pirmizrādi aicina Ventspils teātris, kurš skatītāju vērtējumam nodos jaunu iestudējumu Lelde Stumbre ''Pāris – nepāris''.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Kultūras centra producente Inese Marcinkiana, izrādes režisors ir Agris Krūmiņš, kostīmu māksliniece Dana Maļavkina, izrādē piedalās Ventspils teātra aktieri. Leldes Stumbres luga "Pāris – nepāris" ir trešais (pēc "Kinoamatiera" un "Laimīgā Blūmentāle") autores darba iestudējums Ventspils teātrī. Luga uzrakstīta 2005.gadā.

Autores komentārs: "Darbības laiks – mūsdienas. Darbības vieta – šī pasaule un tā pasaule. Luga ir par nepārtrauktību, tā saucamo "tauriņa efektu" – viss dzīvē ir saistīts un to der atcerēties, kad sāksi uz kādu kliegt…"

Luga sastāv no desmit (Ventspils teātra versijā astoņām) vairāk vai mazāk saistītām epizodēm, kuras katra ietver kādu stāstu, kas ir pilnīgi autonoms un atšķiras no pārējiem. Tomēr to vieno tas, ka katra stāsta varoņi atrodas it kā krustcelēs. Viņi ir uz jaunas dzīves sliekšņa, taču ne visi to apzinās. Tas ir kā brīdis pirms lidojuma. Katrā stāstā ir kāds nozīmīgs, radikāls pavērsiens, kas izmaina visu dzīvi. Mākslas galerijā notiek gan sāpīga šķiršanās, gan negaidīta, pēkšņa satikšanās. Tāda notiek arī kafejnīcā. Drosmīgu lēmumu pieņem gan līgava kāzu dienā, gan vecmāmiņa ratiņkrēslā. Katram tiek doti spārni lidojumam nokļūt tur, kur viņš vēlas un mēs redzam, un esam liecinieki tam, vai tas notiek vai nē. Kā lielākajā daļā Leldes Stumbres lugās, arī šeit blakus sadzīviskām situācijām norisinās gluži fantastiski, šķietami nereāli, mistiski notikumi – sastapšanās ar sevi pašu, ar pagātni, ar tiem, kas sen aizgājuši aizsaulē.

Biļetes cena: 3.00 eiro.

Biļešu iepriekšpārdošana Ventspils Kultūras centra kasē (tālr. 63624796).

Vietu skaits ierobežots.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)