Banner 980x90

Ventspils Tehnikumā noskaidroti labākie ēdināšanas pakalpojuma speciālisti

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Trešdien, 3.februārī, Ventspils Tehnikumā norisinājās profesionālais meistarības konkurss topošajiem ēdināšanas pakalpojuma speciālistiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils Tehnikuma sabiedrisko attiecību speciāliste Solvita Pleinica, no 24 jaunajiem speciālistiem uzvaru un tiesības piedalīties Nacionālā konkursa pusfinālā atbilstoši nolikumam ieguva divi - ēdināšanas pakalpojuma speciālists Ginters Innuss, savukārt viesmīļiem Kristaps Kļaviņš. Vienlaikus kā rezervisti konkursam gatavosies pārējo godalgoto vietu ieguvēji – pavāri Marija Kovaļova un Baiba Brasle, kā arī viesmīļi Annija Helmane un Pēteris Silarājs.

Topošajiem ēdināšanas pakalpojuma speciālistiem konkursa laikā bija jāpagatavo konkursa ēdieni - zupa (pēc pašu izvēles) un pamatēdiens (iekļaujot produktus, lasi un topinambūru). Savukārt viesmīļiem jāapliecina savas zināšanas un prasmes viesmīlībā, viesu apkalpošanā un ēdiena pasniegšanā. Konkursa dalībnieki saskārās ar zināmām grūtībām, jo viesi un žūrija komisijas pārstāvji bija ļoti prasīgi un vērīgi. Jauniešiem ne tikai bija jātiek galā ar pamatzināšanām, bet bija arī jāliek lietā izdoma, attapība, prasme komunicēt un reaģēt uz neparedzētām situācijām. Kā izrādījās, tad viesi sagādāja lielas rūpes – tika izliets ūdens, ieradās vēl viens neparedzēts viesi, bija jāatrod ziediem vāze un jānomaina arī ēdiens. Tomēr jaunieši tika ar pārbaudījumiem galā lieliski, un visi rādīja izcilas prasmes savā apgūtajā specialitātē.

Ventspils Tehnikuma direktore Kristīne Vāgnere : "Ir patiess lepnums par mūsu skolas jauniešiem un pateicība pedagogiem, kā arī prakšu vadītājiem uzņēmumos par to darbu, kurš ieguldīts, lai jaunieši būtu teicami pavāri un viesmīļi. Konkursa laikā, kā arī, ikdienā redzot viņu darbu kafejnīcās un restorānos, esmu droša, ka lielākā daļa no viņiem būs ne tikai labi darba ņēmēji, bet arī veiksmīgi uzņēmēji un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu īpašnieki un vadītāji, kuri lieliski tiek galā gan ar dažādām nestandarta situācijām, gan prot lieliski pagatavot garšīgu ēdienu saviem viesiem."

Nacionālā konkursa 1.pusfināls notiks 18.februārī Smiltenē, bet 2.pusfināls norisināsies 26.februārī Ventspils Tehnikumā, kurā piedalīsies jaunie speciālisti no 12 Latvijas Tehnikumiem, kuros apgūst ēdināšanas pakalpojumu specialitātes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)