Banner 980x90

Ventspils tirdzniecības centrā "Tobago" labo ēkas drošību neapdraudošus grīdas iesēdumus

Ventspils, 19.janv., LETA. Ventspils tirdzniecības centrā "Tobago" pašlaik tiek laboti grīdas iesēdumi, kas nav bīstami ēkas drošai ekspluatācijai, aģentūru LETA informēja Ventspils pilsētas domes Būvniecības administratīvā inspekcija.

Šonedēļ ventspilnieki interneta portālos pauduši neizpratni par tirdzniecības centrā notiekošajiem grīdas flīžu remontdarbiem, paužot bažas, vai grīdas flīžu deformācijas neliecina par iespējamu apdraudējumu ēkas konstrukciju un tās apmeklētāju drošībai. Ventspils būvinspekcijā skaidroja, ka šādām bažām nav pamata, jo tirdzniecības centrā notiek ēkas nenesošo konstrukciju - tirdzniecības zāles grīdas - līmeņošana.

Tirdzniecības centra grīda sastāv no betona plātnēm, ko atdala deformācijas šuves. Izmantojot inovatīvu materiālu, kas tiek iepludināts gruntī zem grīdas, tiek veikta grīdas pacelšana, līmeņojot betona plātnes un atgriežot grīdu sākotnējā līmenī. Ņemot vērā, ka nav iespējams pacelt visas plātnes vienlaicīgi, starp šīm plātnēm izveidojas augstuma starpība, deformējot grīdas flīzes. "Būtiski, ka minētās plātnes nav ēkas nesošās konstrukcijas," uzsvēra būvinspekcijā.

Saskaņā ar 2013.gada 11.decembra tirdzniecības centra tehniskās apsekošanas atzinumu, ko veikusi AS "Inspecta Latvia", ēkas grīda balstīta uz pamatni, kas sastāv no vājas nestspējas grunts, kas laika gaitā sablīvējusies, radot nenesošo ēkas konstruktīvo daļu jeb grīdas iesēdumus. Kā norādīts "Inspecta Latvia" atzinumā, grīdas iesēdumi nav bīstami ēkas drošai ekspluatācijai. Savukārt apsekošanā būtiskas būves pamatu, galveno nesošo būvkonstrukciju un zem pamatiem esošās pamatnes deformācijas nav novērotas.

SIA "TC Tobago" un darbus veicošais uzņēmums OU "Uretek Baltic" informē, ka darbu zonās netiek skartas ēkas nesošās konstrukcijas, kā arī norāda, ka remontdarbi turpināsies vēl aptuveni divas nedēļas.

Saskaņā ar Ministru kabineta izdotajiem būvnoteikumiem šādiem ēkas līmeņošanas darbiem būvatļauja nav nepieciešama.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)