Banner 980x90

Ventspils uzņēmumam par krāpšanos ar nozveju piemēro 740 eiro sodu

Rīga, 20.marts, LETA. Ventspils zvejas uzņēmumam, kurš krāpās ar uzrādīto nozvejas apmēru, piemērots administratīvais sods 740 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja Valsts vides dienesta (VVD) sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Viņa norādīja, ka nereģistrētais zivju daudzums tika ieskaitīts zvejniekam piešķirtajā limitā, turklāt gan uzņēmumam, gan kuģa kapteinim tika piešķirti trīs soda punkti.

Pēc VVD informācijas, ja zvejas uzņēmums izdarījis smagu pārkāpumu un tam piešķirti soda punkti, tas nevar saņemt atbalstu no Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda. Attiecībā uz zvejas kuģu kapteiņiem noteikts, ka brīdī, kad kapteinim piešķirti 18 soda punkti, zvejas kuģim nekavējoties aptur zvejas licenci un liedz zvejas darbības līdz šī kapteiņa nomaiņai.

Jau ziņots, ka VVD Zvejas kontroles departamenta inspektori veica zvejas noteikumu ievērošanas pārbaudi Ventspils ostā. Tika pārbaudīts zvejas kuģis, kura kapteinis pirms ienākšanas Ventspils ostā VVD Zvejas pārraudzības daļai bija nosūtījis ziņojumu, norādot 6000 kilogramus brētliņu un 3000 kilogramus reņģu nozveju, tomēr pārbaudes laikā inspektori konstatēja, ka uz kuģa atrodas 8790 kilogrami brētliņu un 4394 kilogrami reņģu.

Papildus tika konstatēts, ka pārbaudes brīdī zvejas kuģa kapteinis nebija aizpildījis elektronisko zvejas žurnālu - tajā nebija norādīts nozvejas apjoms, piebilda Bukleviča.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)