Banner 980x90

Ventspils ziedu paklāju festivālā rekordliels komandu skaits

Ventspils Pilsētas svētku laikā no 31.jūlija līdz 2.augustam Ostas promenādē gaidāmajā 15.Ventspils starptautiskajā ziedu paklāju festivālā piedalīsies rekordliels floristu komandu skaits - 50 komandas no astoņām valstīm, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja festivāla rīkotāji.
Šogad dalībnieku vidū būs komandas ne vien no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Baltkrievijas un Krievijas, bet arī no Itālijas un pat no Japānas. Latviju 15.Starptautiskajā ziedu festivālā pārstāvēs 36 komandas no Ventspils, Liepājas, Rīgas, Tukuma, Jelgavas, Olaines, Iecavas, Cēsīm, Talsiem, Naukšēniem, Zaļeniekiem, Saldus, Grobiņas, Vecumniekiem, Limbažiem, Ropažiem, Salaspils, Lielvārdes, Ogres, Vaiņodes un Daugavpils, savukārt no Lietuvas uz festivālu plāno ierasties 5 komandas, no Polijas, Krievijas un Itālijas – pa 2, kā arī pa vienai komandai no Igaunijas, Baltkrievijas un Japānas.

Šogad ziedu paklāju festivāla devīze būs "Zīmes", un to ierosinājuši Ventspils iedzīvotāji.

Katra komanda tai ierādītajā vietā gatavos vienu apaļu, krāšņu ziedu mākslas darbu trīs metru diametrā. Ziedu paklāju izgatavošanas kopējais laiks ir 23 stundas. Savus darbus komandas sāks veidot 31.jūlija rītā. Sestdien, 1.augustā, no plkst.9.00 līdz 11.00 paklājus vērtēs žūrija Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Didža Ošenieka vadībā, bet no 11.00 līdz 15.00 savu viedokli varēs izteikt skatītāji.

Festivāls pirmo reizi notika 2001.gadā un toreiz piedalījās 25 komandas. Ar katru gadu dalībnieku skaits pieaug un pērn sasniedza 40 komandas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)