Banner 980x90

VID ģenerāldirektore: Ēnu ekonomika lēnām samazinās

Ināra Pētersone/ Foto no video
Ināra Pētersone/ Foto no video
Latvijā ēnu ekonomikas īpatsvars lēnām samazinās, taču šis samazināšanās temps varētu būt straujāks, LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Salīdzinājumā ar 2015.gada pirmo ceturksni VID administrētie nodokļu ieņēmumi ir auguši par 4,2%, taču Latvijas ekonomikas izaugsme šajā laikā nav bijusi tik strauja.

"Nav mūsu ekonomika tik strauji augoša šajā brīdī, lai būtu nodokļu ieņēmumu pieaugums par 4,2%. Tātad arī no ēnu ekonomikas kaut kas lien laukā," sacīja Pētersone.

LETA jau ziņoja, ka šgada pirmajā ceturksnī VID administrēto budžeta ieņēmumu plāns ir izpildīts par 99% - budžeta ieņēmumi atpaliek no plāna par 17,34 miljoniem eiro.

Kopējie VID administrējamie ieņēmumi gada trīs mēnešos ir 1,758 miljardi eiro, plāns paredzēja 1,776 miljardu eiro ieņēmumus.

Valsts pamatbudžeta ieņēmumu plāns trīs mēnešos izpildīts par 98,3%, iekasējot 825,425 miljonus eiro. Ieņēmumu plāns šajā periodā paredzēja iekasēt 839,889 miljonus eiro. Plāns nav izpildīts par 14,46 miljoniem eiro.

Pērn faktiski iekasētie VID administrētie budžeta ieņēmumi bija 7,468 miljardi eiro, bet ieņēmumu plāns bija 7,464 miljardi eiro.

Šogad VID administrēto kopbudžeta ieņēmumu plāns paredz iekasēt 7,926 miljardus eiro jeb par 6,1% vairāk nekā 2015.gadā.

Plašāk skatieties LTV Ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)