Banner 980x90

Vīķe-Freiberga: Patiesas līdztiesības pamatā ir savstarpēja iecietība un cieņa pret līdzcilvēkiem

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Patiesas līdztiesības pamatā ir savstarpēja iecietība un cieņa pret līdzcilvēkiem, kas ir īpaši svarīgi laikā, kad pasaulē notiek tik daudz militāru konfliktu un pastāv neatrisinātas humānās krīzes, uzskata bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kas pēc Japānas premjerministra ielūguma Tokijā apmeklēja Pasaules sieviešu asambleju.

Uzrunājot asamblejas dalībniekus, Vīķe-Freiberga augsti novērtēja tikko pieņemto Japānas likumu, kas veicinās sieviešu līdzdalību darba tirgū un īpaši atbildīgos amatos uzņēmumu valdēs. Viņa arī uzsvēra, ka valsts var daudz palīdzēt, radot labvēlīgus apstākļus, kas sievietēm atļauj līdzsvarot karjeru ar ģimenes dzīvi un bērnu audzināšanu, aģentūru LETA informēja Latvijas vēstniecībā Japānā.

Tāpat eksprezidente piedalījās paneļdiskusijā par sievietēm, kas nonākušas dzīves grūtībās un dzīvo zem nabadzības līmeņa, jūtas sabiedrības atstumtas, bezpalīdzīgas vai ir vientuļās mātes.

Vizītes laikā Tokijā Vīķe-Freiberga tikās arī ar Japānas premjerministru Šinzo Abi, kā arī ar savu kolēģi Starptautiskās krimināltiesas Upuru fonda valdē tiesnesi Moto Noguči. Savukārt kā Madrides kluba prezidente viņa tikās arī ar bijušo Japānas premjerministru Jasuo Fukudu un apsveica viņu, kļūstot par Madrides kluba dalībnieku.

Starptautisko asambleju atklāja Japānas premjerministrs Abe. Tajā piedalījās valsts amatpersonas, augsta līmeņa starptautisko organizāciju pārstāvji, diplomāti, akadēmisko aprindu, nevalstisko organizāciju, vadošo uzņēmumu un masu mediju pārstāvji. Asambleja pulcēja vairāk nekā tūkstoti dalībnieku.

Pasaules sieviešu asambleja Tokijā notiek otro reizi. Pirmais šāda veida pasākums tika organizēts 2014.gada septembrī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)