Banner 980x90

"Vitol" un "Helios" nopērk naftas un gāzes pārstrādes uzņēmumu

AS "Ventspils nafta" lielākais akcionārs "Vitol Group" un "Helios Investment Partners" vienojušies par 60% mantisko tiesību un 51% balsstiesību iegādi, 276 miljonu ASV dolāru vērtībā Rietumāfrikas naftas un gāzes uzņēmumā "Oando Plc". Uzņēmuma galvenā mītne atrodas Nigērijā, bet pārstrādes un tirdzniecības vietas atrodas arī Rietumāfrikā. Mantisko tiesību un balsstiesību iegāde vēl jāapstiprina kontrolējošām un uzraudzības iestādēm, kā arī ir jāveic parastās pirkuma cenas korekcijas, tostarp attiecībā uz apgrozāmo kapitālu, pilsētas informācijas portālam Ventspils24.lv pavēstīja "Vitol" pārstāvis Jānis Andžāns.
Pēc iegādes apstiprināšanas tiks izveidots jauns, neatkarīgs pārstrādes un mazumtirdzniecības uzņēmums, kurā ietilps vairāk nekā 400 degvielas uzpildes stacijas Nigērijā, kā arī noliktava, kurā būs iespējams uzglabāt kopumā 84 000 tonnu kravu, kā arī ar izbūvētu jaunu kravu pārkraušanas molu. Uzņēmums paplašinās savu darbību, pārņemot daļas piegādes un beztaras izplatīšanas uzņēmumā Ganā un sniedzot sašķidrinātās naftas gāzes uzpildīšanas un izplatīšanas un smēreļļu tirdzniecības pakalpojumus.

Jaunizveidotais uzņēmums būs otrais lielākais degvielas pārstrādes un tirdzniecības uzņēmums Nigērijā, pārklājot 12% no kopējā tirgus. Vitol un Helios konsorcijs ir apņēmies investēt uzņēmuma izaugsmē, sadarbojoties ar pieredzējušu un prasmīgu vietējo vadītāju komandu, lai spētu apmierināt 3-5% ikgadējo pieprasījuma pieaugumu pēc naftas produktiem Nigērijā. Plānots, ka degvielas uzpildes stacijas saglabās "Oando" vārdu.

"Vitol" Nigērijā darbojas jau ilgi un lepojamies ar to, ka daudzus gadus tur esam veiksmīgi strādājuši savu klientu labā. Arī šis ieguldījums apliecina, ka esam pārliecināti par Nigērijas ekonomiku, mūsu investīcijas arī nebūs saistītas ar pakalpojumiem, kurus jau patreiz sniedzam mūsu pastāvīgajiem klientiem Nigērijā. Jauno pārstrādes un tirdzniecības uzņēmumu veidosim paralēli daudzām citām mūsu uzņēmējdarbības aktivitātēm Nigērijā," komentēja "Vitol" prezidents un vadītājs Īans Teilors.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)