Banner 980x90

VNT noplūdi apturējuši un piesārņojums ir norobežots

Ilustratīvs foto/ Foto: Ventspils24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Ventspils24.lv
Otrdien, 20.oktobrī, plkst.14.00 uzņēmumā SIA "Ventspils nafta termināls" (VNT) no darbībā neesoša cauruļvada notikusi jēlnaftas noplūde, kā rezultātā naftas produkti nokļuvuši ostas ūdeņos – pirmie aprēķini liecina, ka kopumā noplūduši ne vairāk kā 0,5 kubikmetri.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja  AS "Ventspils naftas" komunikācijas konsultante Elīna Dobulāne, šobrīd jēlnaftas noplūde no cauruļvada ir apturēta un piesārņotā ūdens teritorija ir norobežota ar bonu barjerām un strādā attīrīšanas kuģi. Atbildīgo dienestu darbību rezultātā piesārņojums tiek samazināts.

"Mēs esam pateicīgi par atbalstu, ko saņemam no visiem mūsu darbiniekiem, brīvostas, citiem ostas uzņēmumiem un pašvaldības dienestiem. Viņu profesionālisms ļauj mums efektīvi rīkoties saistībā ar negadījumu un mīkstināt tā sekas," norādīja VNT vadītājs Lars Panclafs.

Uzņēmums ir informējis atbildīgās valsts institūcijas un sadarbībā ar tām un Ventspils brīvostu īsteno avārijas seku novēršanu un noplūdušo produktu savākšanu. Naftas produktu savākšanā piedalās divi ūdens attīrīšanas kuģi, kā arī uzstādītas bonu barjeras.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)