Banner 980x90

VVD uzdevis "Ventspils nafta" terminālim" sniegt paskaidrojumus par pasākumiem smaku samazināšanai

Rīga, 29.jūl., LETA. Valsts vides dienests (VVD) uzdevis SIA "Ventspils nafta" termināls" līdz 2.augustam iesniegt VVD Ventspils Reģionālajai vides pārvaldei (RVP) paskaidrojumus par veiktajām kravas operācijām un pasākumiem smaku emisiju samazināšanai, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

Šodien VVD Ventspils RVP saņēma 18 sūdzības no Ventspils iedzīvotājiem par naftas produktu smakām pilsētā. Vides inspektori apsekoja visas teritorijas, kurās bija jūtama smaka, un konstatēja, ka sūdzības ir pamatotas. Arī divas no mēraparātu "e-deguns" monitoringa stacijām uzrādīja ļoti augstu smaku koncentrāciju.

Vides inspektori devās pārbaudēs uz ostas uzņēmumiem un noskaidroja, ka laikā, kad "e-degunu" monitorings uzrādīja augstas smaku koncentrācijas un tika saņemtas sūdzības, "Ventspils nafta" termināls" no tankkuģa uz rezervuāru parku pārsūknēja jēlbenzīnu. Jēlbenzīna izgarojumi pa rezervuāra elpošanas vārstiem nokļuva vidē, stāstīja Bukleviča.

Pārbaudes laikā vides inspektori uzņēmumam uzdeva pārskatīt un papildināt uzņēmuma iekšējās kārtības noteikumus situācijām, kad pārsniegti "e-degunu" rādījumi un saņemtas sūdzības par smakām.

Uzņēmumam līdz 2.augustam ir jāiesniedz VVD Ventspils RVP paskaidrojumi par veiktajām kravas operācijām un pasākumiem smaku emisiju samazināšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)