Banner 980x90

"Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" viesojas studenti - topošie rezidenti

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Otrdien, 22.martā, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Ventspilī viesojās Latvijas Medicīnas Studentu Asociācijas biedri, Rīgas Stradiņa universitātes un Latvijas Universitātes medicīnas fakultāšu studenti - topošie rezidenti, lai iepazītos ar slimnīcas piedāvātajām karjeras iespējām jaunajiem speciālistiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Sabiedrisko attiecību speciāliste Santa Grinberga, atsaucoties uz Latvijas Medicīnas Studentu Asociācijas izteikto vēlmi iepazīt reģionālo slimnīcu sniegtās iespējas, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" organizēja iepazīšanās braucienu studentiem uz slimnīcu Ventspilī. Kopumā pasākumā piedalījās 46 studenti. Dienas laikā studentiem bija iespēja uzzināt par slimnīcā sniegtajiem pakalpojumiem, piedāvātajām karjeras iespējām jaunajiem speciālistiem un priekšrocībām, strādājot SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca", kā arī doties apskatē pa slimnīcu un novērtēt telpas un aprīkojumu. Slimnīcas galvenā ārsta vietnieks, anesteziologs, reanimatologs Olafs Ķeņģis un galvenā ārsta vietniece, Hemodialīzes nodaļas vadītāja nefroloģe Linda Mičule, aicināja studentus izvērtēt reģionālo slimnīcu sniegtās iespējas. "Strādājot reģionālā slimnīcā, Jums paveras lielas profesionālās iespējas un Jūs daudz ātrāk varat gūt praktiskās iemaņas," atzīmēja slimnīcas pārstāvji.

Šobrīd slimnīcai nepieciešami tādi speciālisti kā traumatologs, ginekologs - dzemdību speciālists, anesteziologs – reanimatologs, oftalmologs, urologs, neirologs, internists un pediatrs. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" piedāvā labas darba un sadzīves apstākļu iespējas, kā arī dažādas citas priekšrocības. Pateicoties Ventspils pašvaldības un Talsu novada pašvaldības atbalstam, slimnīca rezidentiem var nodrošināt stipendijas. Slimnīca ir jaunajiem speciālistiem pretimnākoša un nepieciešamības gadījumā var sniegt palīdzību dzīvesvietas nodrošinošā, kā arī jaunajiem speciālistiem tiek dota iespēja apmeklēt dažādus apmaksātus kvalifikācijas paaugstināšanas kursus un praktizēt pieredzējušā kolektīvā.

Studenti atzinīgi novērtēja slimnīcas gaišo un ērto darba vidi. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Ventspilī ir pilnībā rekonstruēta, bet Talsu filiāles ēka ir jauna, atklāta tikai 2014.gada nogalē. Slimnīca katru gadu iegulda ievērojamus resursus pacientu veselības aprūpes attīstībā un nemitīgi pilnveido medicīnisko tehnoloģiju klāstu, tādēļ jaunajiem speciālistiem ir visas iespējas strādāt ne tikai patīkamā vidē, bet arī ar modernu un kvalitatīvu aprīkojumu.

Pasākuma laikā tika akcentētas arī priekšrocības un ērtības, pārceļoties uz Ventspili. Pilsēta ir sakārtota un nemitīgi tiek attīstīta. Ventspils ir ģimenēm ar bērniem draudzīga pilsēta – bez rindām pieejamas vietas bērnu dārzos, plašas bezmaksas sporta un interešu izglītības iespējas bērniem un jauniešiem, ērti pieejami bērnu rotaļu laukumi visā pilsētā. Pilsēta piedāvā arī plašas aktīvās atpūtas iespējas, kā arī daudzveidīgu kultūras, mākslas un atpūtas pasākumu piedāvājumu.

Latvijas Medicīnas studentu asociācijas viceprezidente, Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas fakultātes 4. kursa studente Māra Mežvēvere stāsta, ka pēc slimnīcas apskates radies ļoti pozitīvs iespaids. "Ļoti pretimnākošs personāls. Jāsaka paldies par to, ka tik daudz studentiem bija iespēja apskatīt slimnīcu un tās sniegtās iespējas. Slimnīcā redzētais atstāj ļoti sakārtotu iespaidu – gaišas telpas, jauns aprīkojums un laba darba organizācija." Arī Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes 4. kursa studente Anna Beļska stāsta, ka ļoti paticis slimnīcā. Topošā rezidente vēlas kļūt par gastroenterologu un atzīst, ka labprāt nākotnē strādātu SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca".

Jāatzīmē, ka šā gada sākumā SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" saņēma godpilno titulu "Gada slimnīca 2015". SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" izveidota 2010.gada 30.aprīlī, apvienojot Ventspils un Talsu slimnīcas. Tās dibinātāji ir Ventspils pilsētas dome, Talsu, Dundagas, Rojas un Mērsraga novada pašvaldības. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" ir viena no septiņām Latvijas daudzprofilu reģionālajām slimnīcām ārpus Rīgas. Slimnīca nodrošina augstas kvalitātes stacionāros un ambulatoros medicīniskos pakalpojumus Ziemeļkurzemes iedzīvotājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)