Banner 980x90

Zināmi amerikāņu apvienības "El Ten Eleven" Ventspils koncerta viesi

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Ventspilī, teātra nama ''Jūras vārti'' Jaunajā zālē gaidāmo amerikāņu instrumentālās ģitārmūzikas apvienības ''El Ten Eleven'' koncertu ievadīs duets ''tur un tur'' no Kuldīgas.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Kurzemes filharmonija" Mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga, duetā "tur un tur" muzicē divi "pēdējie mohikāņi" no pilsētas deviņdesmito gadu alternatīvās scēnas, kuri šādā sastāvā darbojas kopš 2011.gada. Abiem dalībniekiem – Aleksandram Štro (ģitāra, pedāļi, efekti) un Edgaram Briškam (bungas, perkusijas, sempli) – saknes meklējamas Kuldīgas pagrīdes mūzikā. Neviens no viņiem nav gājis mūzikas skolā un abiem pirmie soļi mūzikā sākās ar negantu Kuldīgas hardcore. Štro kā "Vonosonoloppus" ģitārists veidoja gan deviņdesmito gadu sākuma smagās kompozīcijas, gan arī 90.gadu otrās puses instrumentālā perioda hitus, bet pēc tam turpināja lielās skatuves iekarošanu ar "R.A.P." Savukārt, bundzinieks Edgars darbošanos Kuldīgas gadsimtu mijas hardcore grupā "Hugo" nomainīja pret instrumentālām basa un bungu serenādēm (grupa "Vilnis"). 2006.gadā "Vilnī" iekļāvās arī Štro, kopīgi nospēlējot virkni koncertu un dodoties divās Eiropas tūrēs. Pēc "Viļņa" darbības pārtraukšanas abi drīz vien atrada kopīgu valodu, jaunizveidotajā "Zabadaka" studijā eksperimentējot ar cilpu veidošanas iespējām.

Laika gaitā ir izkristalizējusies spēlēšanas maniere un tehniskie risinājumi – lai gan ģitāra ir tikai viena, pilnīgāks skanējums tiek iegūts ar atsevišķu līniju ģitāras partijām, atsevišķu – sintezētam basam. Tās abas tiek vadītas un sinhronizētas ar vairākām cilpu stacijām un apdarinātas ar neskaitāmiem efektiem. Visas skaņas tiek radītas dzīvajā un nav izmantotas gatavas fona cilpas.

Arī pirmais ieraksts "Pagriezieni" ierakstīts dzīvajā "Zabadaka" studijā, bet miksēts un māsterēts pie Ģirta Laumaņa "Hodila Records" studijā Valmierā. Tā izdevums gaidāms jau drīzumā.

14.novembrī Ventspilī ar pirmo un vienīgo koncertu Latvijā viesosies instrumentālās ģitārmūzikas duets "El Ten Eleven" no Losandželosas Kalifornijā, kurā kopš 2002.gada muzicē Kristians Danns (Kristian Dunn) un Tims Fogartijs (Tim Fogarty).

Biļetes uz koncertu nopērkamas t/n "Jūras vārti" un "Biļešu Serviss" kasēs, kā arī internetā – www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena šobrīd – 8.50 eiro.

Pārdošanā ierobežots skaits stāvvietu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)