Banner 980x90

Zināmi ievēlētie Saeimas deputāti no Kurzemes vēlēšanu apgabala - papildināts

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) ir pārrēķinājusi provizoriskos vēlēšanu rezultātus Kurzemē un ir mainījušies vairāki deputāti, kas ievēlēti no šī vēlēšanu apgabala.
Šie gan joprojām arī ir provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Visvairāk - piecus mandātus - Kurzemē ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), "Vienotība" - četrus, "Saskaņas centrs" divus, "Par labu Latviju" (PLL) un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) - pa vienam mandātam.

Apkopotā informācija par savilkto plusu un deputāta kandidātu svītrojumiem nu liecina, ka no ZZS parlamentā ievēlēti Gundars Daudze, Aija Barča, Alfons Spēks, Dana Reizniece un Oskars Zīds. Bet parlamentā nav iekļuvis Tālvaldis Bergmanis.

No "Vienotības" parlamentā ievēlēta Solvita Āboltiņa (JL), Janīna Kursīte-Pakule (PS), Silva Bendrāte (JL) un Ingrīda Circene (JL). Parlamentā nav ievēlēts Didzis Konuševskis (PS), kā bija aprēķināts iepriekš.

Bet no "Saskaņas centra" saraksta Saeimā iekļuvuši Valērijs Agešins un Valērijs Kravcovs, kurš, pārrēķinot rezultātus, apsteidzis Mārtiņu Lauvu.

No PLL Saeimā iekļuvis Edgars Zalāns (TP), bet no VL-TB/LNNK ievēlēts Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), nevis Jānis Iesalnieks (VL), kā liecināja CVK apkopotā informācija iepriekš.

Jau ziņots, ka saskaņā ar provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem "Vienotība" parlamentā ieguvusi 33 deputātu mandātus, "Saskaņas centrs" - 29 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 22 mandātus, bet "Par labu Latviju" un VL-TB/LNNK - pa astoņiem mandātiem. Citas partijas vai to apvienības parlamentā nav iekļuvušas, jo nav pārvarējušas 5% barjeru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)