Banner 980x90

Zinošākā klase Kurzemē ir no Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Laikraksta "Diena" mūsdienu zināšanu pārbaudes konkursā 9.klašu skolēniem "Kas notiek?" šogad uzvaru svinēs 121 skolēns.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja SIA "Dienas mediji" mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Lasmane, konkurss šogad pārsteidza ar īpaši āķīgiem jautājumiem par aizvadītā gada notikumiem Latvijā un pasaulē, taču arī šogad ir noskaidroti zinošākie devītklasnieki, vērtējot vairāk nekā 11 000 skolēnu darbus no Latvijas skolu 586 klasēm.

Zinošākās klases ir: Kurzemē –Ventspils Valsts 1.ģimnāzijas 9.klase, Latgalē - Sīļukalna pamatskolas 9.klase, Rīgā - Rīgas 2.ģimnāzijas 9.b klase, Vidzemē -Siguldas 1.pamatskolas 9.a klase un Zemgalē - Engures vidusskolas 9.b klase.

Savukārt Latvijā zinošākie 9.klašu skolēni ir: Kurzemē - Kristiana Kovaļevska no Kuldīgas 2.vidusskolas 9.a klases, Latgalē - Ernests Zalāns no Riebiņu vidusskolas 9.klases, Rīgā - Pauls Kristiāns Osipovs no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 9.klases, Vidzemē - Uvis Arbidāns no Limbažu 3.vidusskolas 9.b klases un Zemgalē - Krista Ļūmane no Vircavas vidusskolas 9.klases.

Zinošākie devītklasnieki ar skolu pārstāvjiem 27.novembrī tiks aicināti piedalīties uzvarētāju dienā Rīgā, tās ietvaros plānota vizīte pie Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa.

Konkurss "Kas notiek?" šogad tika translēts 23.oktobra rītā tiešraidē visās Lattelecom televīzijas platformās - kanālā 360TV. Tā jautājumus uzdeva Latvijas populārās grupas "OLAS" mūziķi Arvis Reiks un Žanis Pavlovskis. Šodien laikrakstā "Diena" un www.diena.lv/kas-notiek tiek paziņotas arī pareizās atbildes uz konkursa jautājumiem, savukārt konkursa raidījumu vēl arvien ir iespējams noskatīties un lejupielādēt no drošās failu uzglabāšanas un apmaiņas vietnes eDati.lv/kasnotiek.

Konkursa "Kas notiek?" mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude vienā kārtā, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu. 16 gadu laikā savas zināšanas konkursā "Kas notiek? " ir pārbaudījuši vairāk nekā 370 000 Latvijas skolu 9.klašu skolēnu.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)