Banner 980x90

Zvejnieku uzņēmums "Verģi" pērn par 8% kāpinājis apgrozījumu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ventspils zvejas uzņēmums SIA "Verģi" pērn strādājis ar 8,15 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 8% pieaugums salīdzinājumā ar 7,61 miljonu eiro iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa pagājušajā gadā bija 362 845 eiro salīdzinājumā ar 394 511 eiro 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pagājušajā gadā vietējais tirgus ir samazinājies, tomēr uzņēmumam izdevies stabilizēt eksporta tirgus Moldovas, Rumānijas, Baltkrievijas Ukrainas tirgos, būtiski palielināt piegādes uz Eiropas Savienības valstīm, kā arī sākt iestrādes Ķīnas, ASV un Āfrikas tirgos.

Tā kā uzņēmuma pamatdarbības veids ir zvejniecība, tika modernizēta no vairākiem kuģiem sastāvošā uzņēmuma zvejas flote.

Sabiedrība "Verģi" dibināta 1993.gadā Jūrmalā, pamatkapitāls ir 96 530 eiro, nodarbināto skaits - 127 darbinieki.

Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 80% kapitāldaļu ir Ivars Janeks, savukārt 20% kapitāldaļu pieder Inesei Plaudei-Janekai.

"Verģi" ir arī zivsaimniecības nozares līderis "Latvijas Tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā 2015".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)