Banner 980x90

ZZS deputāti rosina piešķirt līdzekļus Ventspils radioteleskopu kompleksam un operetes tradīcijas atjaunošanai

Rīga, 25.marts, LETA. Opozīcijā esošās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vairāki deputāti priekšlikumos 2019.gada budžetam rosina piešķirt līdzekļus Ventspils radioteleskopu kompleksam un operetes tradīcijas atjaunošanai.

Depuāti Jānis Vucāns, Gundars Daudze, Anda Čakša, Dana Reizniece-Ozola rosina no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt 343 000 eiro, lai nodrošinātu Ventspils starptautiskā radioastronomijas centra radioteleskopu kompleksa uzturēšanu, tajā skaitā drošības režīma nodrošināšanu.

Čakša un Reizniece-Ozola atsevišķos priekšlikumos rosina 97 000 eiro atvēlēt Valsts meža dienestam (VMD) ekspertu piesaistei potenciālo mikroliegumu teritoriju izvērtēšanai, piešķirot finansējumu no meža resursu ilgtspējības saglabāšanas resursiem. Deputātes rosina arī 100 000 eiro no Latvijas simtgades programmas pārdalīt, lai nodrošinātu cilvēku ar dzirdes traucējumiem informācijas pieejamību nacionālās televīzijas kanālos.

Politiķes arī rosina 100 000 eiro no līdzekļiem mācību līdzekļu iegādei atvēlēt, lai izveidotu atbilstošus mācību materiālus bērniem ar dzirdes traucējumiem pirmo piecu klašu izglītības programmas apguvei.

Tāpat deputāti Vucāns, Čakša, Daudze un Armands Krauze rosina no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 200 000 eiro piešķirt, lai atjaunotu operetes tradīciju Latvijas kultūras vidē, rīkojot attiecīgu konkursu.

Valdība pirmdien ārkārtas sēdē neatbalstīja papildu līdzekļu piešķiršanu 2019.gada budžetā. Par priekšlikumiem vēl būs jālemj Saeimai, kas to darīs 3.aprīlī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)