Banner 980x90

Jūrkalnē taps uzvedums par pagasta vēsturi

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Jūrkalnes tautas nama vadītāja Kristīne Skrulle ar domubiedriem uzsākusi kultūras projekta "Uzvedums – Jūrkalnes bildes" īstenošanu. Tā mērķis ir parādīt maza pagasta vērtību valsts kultūras dzīvē, stiprinot patriotismu un veicinot iedzīvotāju interesi par pagasta un novada vēsturi, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne.

"Rakstot šo projektu," saka Kristīne Skrulle, "sāku domāt par tuvojošos Latvijas valsts simtgadi, tāpēc taps uzvedums, kurā apskatīsim Jūrkalnes vēsturi 100 gadu griezumā. Lugas pamatā būs Jura Lūķa apkopotie vēstures materiāli par to, kas mūspusē noticis šajā laika posmā. Veidojot izrādi, aicināšu talkā Jūrkalnes vietējos aktīvistus un pašdarbniekus, kas iejutīsies dažādās lomās."

Uzvedums, visticamāk, būs skatāms vēlā rudenī vai ziemā, jo Kristīnei Skrullei no bagātīgā faktoloģiskā materiālu klāsta jāizveido luga. Uzvedums sāksies ar to, ka skursteņslauķis, veicot savu darbu, atrod senas suitu lietas, un tad interesanta stāstījuma veidā, kas tiks papildināts ar dziesmām, izskanēs vēstījums par Jūrkalnes vēsturi un pagasta ļaužu likteņiem laikmetu griežos.

Kultūras projektu "Uzvedums – Jūrkalnes bildes" finansiāli atbalsta Ventspils novada pašvaldība, piešķirot šim nolūkam 600 eiro. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)