Banner 980x90

Kā nekļūdīties meža pirkšanas un pārdošanas procesā

MRS Vidzeme ir uzņēmums, kas nodarbojas ar mežu iepirkšanu visās Baltijas valstīs jau kopš 2000. gada, tātad droši varam teikt, ka te iespējams meklēt gan profesionālāko konsultāciju, gan informāciju par meža zemes cenām, gan, protams, labākie meža pārdošanas piedāvājumi arī atrodami tieši te. Savas pastāvēšanas ilgajā laikā, uzņēmuma speciālisti ir konstatējuši, kuras ir tipiskākās kļūdas, kas gadās tiem, kuri izlēmuši pārdot mežu, bet no šī procesa īsti neko nesaprot. Lūk, speciālistu padomi, kā no tām izvairīties. 

• Uzziniet sava meža patieso vērtību. Veiciet meža vērtēšanu, noskaidrojiet vairāku, neatkarīgu speciālistu viedokli nevis paļaujieties uz sajūtām vai kāda drauga aptuvenajām aplēsēm. Speciālisti ir novērojuši, ka šajā ziņā vērojamas abas galējības – ir mežu īpašnieki, kuri nemaz nenojauš sava meža patieso vērtību, tāpēc pārdod to par daudz zemāku cenu nekā būtu varējuši, vai arī otra galējība – sagaida milzīgas naudas summas par mežu, kurš nav ticis kopts, atrodas ļoti grūti pieejamā vietā, turklāt tajā koku sortiments nav no labākajiem. Jums ir jāzina reālā situācija un tad jau varat sākt izvērtēt piedāvājumu, salīdzinot meža cenu par hektāru. 

• Neatlieciet dokumentu sakārtošanu uz vēlāku laiku. Ideālā gadījumā visam jau vajadzētu būt kārtībā, taču aizņemtiem darba cilvēkiem jau tā gadās, ka visu, kas tobrīd nav steidzams, atliekam uz vēlāku laiku, taču tas var sagādāt lielas problēmas un ļoti paildzināt meža pārdošanas procesu, ja atklāsies, ka dokumentos valda haoss. Pie nesakārtotajām formalitātēm var piederēt gan oficiāli nenokārtotas kredītsaistības, mantojuma tiesības vai nesakārtoti ieraksti zemesgrāmatā, kā arī citas nianses, ko noteikti vajadzētu apzināt pirms meža pārdošanas. 

• Meklējiet palīdzību pie speciālistiem un oficiālajiem nozares pārstāvjiem. Lai cik gudrs un apķērīgs jums šķistu kaimiņš vai kāds runīgs radinieks, ja vien viņš nestrādā uzņēmumā, kas patiešām nodarbojas ar mežu pirkšanu, lūdzu, nepaļaujaties simtprocentīgi uz viņa ieteikumiem vai padomiem! Tādi uzņēmumi kā MRS Vidzeme šajā ziņā būs labāks sabiedrotais, jo viņi nodrošina gan profesionālu konsultāciju, gan palīdzību mežu pārdošanā, gan uzņemsies jūsu vietā izburties cauri visiem dokumentu labirintiem. Jums nav jājūtas slikti, ja kaut ko no šī visa procesa nesaprotat – ir speciālisti, kuriem mežu pirkšana ir ikdiena, tāpēc tieši viņi vislabāk jums spēs izskaidrot šo procesu un palīdzēs pārdot mežu pēc iespējas vienkāršāk un izdevīgāk. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)