Banner 980x90

Kamerkoris "Ventspils" plūc laurus Klaipēdā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Kamerkoris "Ventspils", diriģenta Aigara Meri vadībā, ar lieliskiem panākumiem startējis "XX Starptautiskajā Stasa Šimkus koru konkursā", kas norisinājās Klaipēdā no 13.-15.maijam. Kamerkoris "Ventspils" ieguvis I vietu jaukto koru grupā, speciālbalvu par labāko obligātā skaņdarba izpildījumu, kā arī speciālbalvu par labāko programmu.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Attīstības projektu un māksliniecisko programmu producente Dagnija Izašare, starptautiskais Stasa Šimkus koru konkurss norisinājās jau divdesmito reizi, un nozares profesionāļu vidū tas atzīts par vienu no prestižākajiem koru konkursiem Eiropā.

Kamerkoris "Ventspils" konkursā izpildīja lietuviešu komponista Vytautas Miškinis skaņdarbu "O Salutaris Hostia", par ko saņēma speciālbalvu kā labāko obligātā skaņdarba izpildījumu un atzinīgu novērtējumu arī no skaņdarba autora. Kora izpildītajā konkursa programmā skanēja arī latviešu tautas dziesma "Saule pina vainadziņu" Selgas Mences apdarē un gruzīnu komponista Ioseb Kecakmadze skaņdarbs "Lasaris gzaze". Par programmas izvēli kamerkoris "Ventspils" saņēma otru speciālbalvu "Par labāko konkursa programmu".

2015.gadā koris piedalījās 14.starptautiskajā koru festivālā "Tallinn 2015", kur ieguva augstāko vērtējumu kategorijā "Tautas mūzika".

Aigara Meri vadībā kamerkoris "Ventspils" darbojas kopš 2014.gada oktobra. Dalība tik liela mēroga starptautiskā konkursā ir ievērojams sasniegums, kas apliecina kora darbības potenciālu un diriģenta skaidri pozicionēto kora izaugsmes virzienu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)