Banner 980x90

Latvijas Dabas muzejā būs skatāma Grīņu dabas rezervāta 80.jubilejai veltīta foto izstāde

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No trešdienas, 18.maija, Latvijas Dabas muzejā (Rīgā, Kr.Barona ielā 4) būs apskatāma Dabas aizsardzības pārvaldes sagatavotā foto izstāde "Caur uguni un ūdeni", kas veltīta Grīņu dabas rezervāta 80.dibināšanas gadam, pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Dabas aizsardzības pārvaldes Sabiedrisko attiecību un vides izglītības nodaļā.

Tajā būs aplūkojami vēsturisku dokumentu attēli, personīgo arhīvu bildes, fotogrāfa Pētera Jaunzema 20.gadsimta 80tajos gados Grīņos radītās fotogrāfijas, kā arī dabas pētnieku mūsdienās uzņemtās reto augu un dzīvotņu bildes un apraksti, kas ļaus ielūkoties unikālajā Grīņu dabas rezervāta dabā, palīdzēs atcerēties Grīņu dabas rezervātam nozīmīgas personības un kultūrvēstures aspektus.

Izstādei dotais nosaukums "Caur uguni un ūdeni" norāda uz savdabīgajiem Grīņu rezervāta dabas veidošanās apstākļiem, jo Grīņu simbols, ēriku dzimtas sīkkrūms – grīņa sārtene-aug vietās, kas pavasaros un rudeņos pārplūst, bet vasarās izkalst un nereti mežā izceļas uguns.

Izstāde Latvijas Dabas muzejā būs aplūkojama līdz 19.jūnijam.

Grīņu dabas rezervāts dibināts* 1936.gadā Pāvilostas novadā starp Saku un Ziemupi. Tas ir viens no četriem mūsu valsts rezervātiem un otrais vecākais Latvijā aiz Moricsalas rezervāta, kas izveidots pirms 104 gadiem.

Dabas aizsardzības pārvalde plānojusi vairākus pasākumus, lai atzīmētu Grīņu dabas rezervāta jubileju. Pāvilostas novada skolām piedāvājam mācību ekskursijas pa rezervātu vēl šajā mācību gadā. Savukārt jūlija sākumā notiks jubilejas svinēšanas pasākums ar došanos dabā pieredzējuša dabas eksperta, muzicēšanu, spēlēm un citām aktivitātēm dabas mīļotājiem.

*Dabas rezervāts ir cilvēka darbības neskarta vai maz pārveidota teritorija, kurā nodrošināta dabisko procesu netraucēta attīstība, lai aizsargātu un izpētītu retas vai tipiskas ekosistēmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)