Banner 980x90

Lembergs noteiktajā termiņā nav saņēmis kompensāciju no valsts

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA

Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") noteiktajā termiņā nav saņēmis no valsts kompensāciju par nepatiesu ziņu izplatīšanu tā dēvētajā Grinberga lietā, - par to paziņojumā masu medijiem informēja Lembergs, aicinot Ģenerālprokuratūru pildīt tiesas spriedumu.

Lembergs norāda, ka 2015.gada 21.decembrī likumīgā spēkā stājās Augstākās tiesas spriedums viņā prasībā pret Ģenerālprokuratūru par publicētu goda un cieņas aizskarošu ziņu atsaukšanu un mantiskās kompensācijas piedziņu. Augstākā tiesa uzlika par pienākumu Ģenerālprokuratūrai gan atsaukt godu un cieņu aizskarošās un nepatiesās ziņas, gan arī 10 dienu laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas no Latvijas valsts labprātīgi samaksāt Lembergam mantisko kompensāciju un tiesāšanās izdevumus - kopumā 577,32 eiro.

Ventspils mērs norādīja, ka saskaņā ar Augstākās tiesas spriedumu noteiktās kompensācijas labprātīgas samaksas izpildes termiņš beidzās 2015.gada 31.decembrī. "Līdz šim brīdim man noteikto kompensāciju neesmu saņēmis," informēja Lembergs, aicinot Ģenerālprokuratūru ievērot Satversmi un likumus un pildīt tiesu nolēmumu.

Kā ziņots, stājies spēkā spriedums, ar kuru par labu Lembergam no valsts nolemts piedzīt mantisko kompensāciju un tiesāšanās izdevumus - kopumā 405 latus (576 eiro) - saistībā ar nepatiesu ziņu izplatīšanu tā dēvētajā Grinberga lietā. Augstākā tiesa nosprieda Lemberga prasību pret Ģenerālprokuratūru par publicētu goda un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un mantiskās kompensācijas piedziņu apmierināt, proti, atzīt par nepatiesām, godu un cieņu aizskarošām prokuratūras interneta vietnē "www.prokuratura.gov.lv" 2006.gada 31.maijā paziņojumā "Par apsūdzību Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājam A.Lembergam" izplatītās ziņas un piedzīt par labu Lembergam mantisko kompensāciju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)