Banner 980x90

Mēneša beigās būs nolēmums Ventspils domes opozicionāru pieteikumā par proporcionalitātes neievērošanu domes komisijās

Rīga, 6.dec., LETA. Nolēmumu četru Ventspils domes opozīcijas deputātu pieteikumā par proporcionalitātes neievērošanu domes komisijās un padomēs tiesa sagatavos mēneša beigās.

Administratīvā rajona tiesa šodien pēc būtības izskatīja administratīvo lietu, kas ierosināta pēc Ģirta Valda Kristovska (V), Daces Kornas (V), Aivja Landmaņa (LRA) un Ivara Landmaņa (LRA) pieteikuma, aģentūru LETA informēja Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nama tiesneša palīdze Ieva Neimane.

Nolēmums lietā tiks sagatavots 27.decembrī un būs pieejams pēc plkst.15.

Kā ziņots, Ventspils domes opozīcijas deputāti savā pieteikumā lūguši tiesu atcelt Ventspils domes 2017.gada 29.septembra lēmumu par Ventspils domes komisijām un padomēm un uzlikt par pienākumu Ventspils domei tās komisijās, padomēs un darba grupās proporcionāli iekļaut arī opozīcijas deputātus. Deputāti uzskata, ka Ventspils dome apzināti ignorē opozīcijas deputātu tiesības būt pārstāvētiem tajās atbilstoši normatīvajos aktos paredzētajai kārtībai.

Deputāti uzskata, ka lietas ierosināšana ir precedents tiesu sistēmā, un pagrieziena punktu pašvaldību deputātu tiesību aizsardzībā noteica Satversmes tiesas (ST) spriedums lietā par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu par Salaspils novada domes lēmuma "Par novada pastāvīgo komiteju izveidošanu un locekļu ievēlēšanu" atcelšanu.

Lai gan pieteikums tika skatīts pēc atbilstības Latvijas Satversmes normām, tomēr ST tiesnesis paskaidrojuma rakstā pirmo reizi noteica kārtību, ka opozīcijas un citi pašvaldības deputāti var aizstāvēt tiesā savas tiesības. Līdz šim pašvaldību deputātiem šādu iespēju nebija, jo Administratīvās tiesas šādus lietas pieteikumus nepieņēma, pamatojoties uz faktu, ka deputātu strīdus ar domes izpildvaru ir jārisina par pašvaldību darbu atbildīgajai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)