Banner 980x90

Palielinājusies pasažieru plūsma prāmī Ventspils-Nineshamne

Šī gada pirmajos piecos mēnešos būtiski palielinājusies pasažieru un transporta plūsma ar prāmi no Ventspils uz Nineshamni Zviedrijā. Šajā prāmju līnijā, ko nodrošina operators "Stena Line", pārvadāti par 46% vairāk pasažieru un par 41% vairāk automašīnu, aģentūru LETA informēja Ventspils Tūrisma informācijas centra vadītājas vietniece Inga Aulmane.

Ar Baltijas valstīs un Skandināvijā lielākā prāmju operatora "Stena Line" vadību un kontrolpaketes īpašnieku pagājušajā nedēļā tikusies Ventspils pilsētas domes vadība. "Stena Line" pārstāvji informējuši, ka, ņemot vērā aizvien pieaugošo interesi par šo maršrutu ceļotāju vidū, tiek izskatīta iespēja tuvāko trīs gadu laikā palielināt reisu skaitu maršrutā Ventspils-Ninsehmana-Ventspils. Tāpat tiek izskatīta iespēja, ka atsevišķos reisos kursētu tikai pasažieriem paredzēts prāmis, kas nodrošinātu vēl lielāku komfortu ceļotājiem.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptaujas rezultāti liecina, ka Ventspils viesi prāmjus min kā vienu no ērtākajiem un ekonomiski izdevīgākajiem transporta veidiem, lai nokļūtu Zviedrijā un Vācijā.

Kā informēja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks ("Latvijai un Ventspilij"), kopš 2004.gada Ventspils naktsmītnēs nakšņojošo tūristu skaits pieaudzis par apmēram 84%: "Sākot kursēt pasažieru prāmim, šis skaits varētu augt vēl straujāk. Jaunajam izaicinājumam laikus jāgatavojas gan naktsmītņu īpašniekiem, gan ēdināšanas uzņēmumiem, piedāvājot zviedru ceļotāju prasībām atbilstošus pakalpojumus."

Pašlaik "Stena Line" piedāvā uz Zviedriju no Ventspils doties septiņas reizes nedēļā ar diviem prāmjiem - "Stena Flavia" un "Scottish Viking". Pieejami gan dienas, gan nakts reisi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)