Banner 980x90

Piltenē sadziedāsies 22 folkloras kopas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piltenes pilsētas svētkos viens vakars būs veltīts folkloras kopu sadziedāšanās svētkiem "Šogad laba vasariņa pār visām vasarām", pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja Ventspils novada pašvaldības informatīvā izdevuma "Ventspils Novadnieks" redaktore Marlena Zvaigzne.

22.jūlija pēcpusdienā Piltenē ieradīsies folkloras grupas no visiem Latvijas novadiem, pasākumā piedalīsies šādi kolektīvi: "Pill tīn" (Piltene), "Upīte" (Šķilbēni), "Dignōjīši" (Dignāja), "Cielava" (Salacgrīva), "Sītava"(Puze), "Medainis" (Saldus), "Dvīga" (Saulkrasti), "Pūrs" (Slampe), "Kāndla" (Tārgale), "Dreņģeri" (Code), "Vācelīte" (Zante), "Nārbuļi" (Kuldīga), "Urdava" (Ugāle), "Izvoltīši" (Izvolta), "Vecsaule" (Vecsaule), "Dziedzieda" (Olaine), "Trejteka" (Lauciene), "Milzkalnieki" ( Milzkalne), "Mežābele" (Jērcēni), "Dimzēns" (Jelgava), "Zemgaļi" (Līvbērze) un "Maģie suiti" (Jūrkalne).

Pēc svētku ieskandināšanas pilsētā folkloristi dosies gājiena uz brīvdabas estrādi, kur plkst.19.00 sāksies koncerts, pēc tam paredzēti danči.

Pasākuma rīkotāja ir pilteniece, folkloras kopas "Pill tīn" vadītāja Nelda Matisova. Aicinot viesos citus folkloristus, viņa nav gaidījusi, ka atsauksies tik liels skaits dziedātāju no visiem novadiem: "Izrādās, daudzi no viņiem nav bijuši Piltenē un labprāt apskatītu mūsu pilsētu. Ideja par šādu sadziedāšanos man radās folkloras festivālā "Baltica". Gribēju, lai kopā sanāk īstie cilvēki, kam ir svarīga piederības sajūta – cits citam un tautasdziesmai. Ir patīkami apzināties, ka tās dzied ne tikai mūsu novadā, bet arī visā Latvijā, turklāt katram kolektīvam ir savas īpašās dziesmas, kas dara to krāšņu un bagātu. Rīkojot folkloras kopu sadziedāšanās svētkus, gribēju iepriecināt arī pilteniekus, parādot viņiem, cik daudzveidīgi ir kolektīvi un ka arī citviet Latvijā tur godā tautasdziesmu."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)