Banner 980x90

 "Jūras vārtos" atklās Daces Grundmanes gleznu izstādi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Otrdien, 28.jūnijā plkst.18.00 teātra namā "Jūras vārti" notiks izstādes "Gaismas pieskārieni" atklāšana un tikšanās ar tās autori – mākslinieci Daci Grundmani.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informē SIA "Kurzemes filharmonija" mārketinga un sabiedrisko attiecību speciāliste Antra Lācberga, māksliniece Dace Grundmane dzimusi Kuldīgā, augusi Ventspilī, studējusi gan Jelgavā, gan Rīgā. Ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijā, pabeidzot Funkcionālā dizaina nodaļu.

Šobrīd, pēc daudzu gadu pārtraukuma studē glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijas Maģistrantūrā. Papildus ieguvusi dizaina pedagoga kvalifikāciju. Strādā Ropažu Mūzikas un mākslas skolā par skolotāju.

Izstādē būs skatāmi darbi, kas tapuši dzīves posmā, kad paralēli auguši mākslinieces trīs bērni. Tieši bērni ir viens no neizsīkstošākajiem autores iedvesmas avotiem. Ekspozīcijā iekļautas arī gleznas, kas radītas, uzsākot studijas Latvijas Mākslas akadēmijā. Tajās atklājas centieni rast citus izteiksmes veidus un iedvesmas mirkļu meklējumus pilsētas kustības attēlojumā.

Dace Grundmane: "Glezniecībai pastiprināti sāku pievērsties pirms astoņiem gadiem. Esmu piedalījusies vairākās grupu izstādēs, kā arī sarīkojusi trīs personālizstādes Ventspilī, Ropažos un Skrīveros. Glezniecība man ir kļuvusi par nozīmīgu dzīves sastāvdaļu, tas ir veids, kā vadoties pēc savas pasaules redzējuma sajūtas, pārveidot attēlu tā, ka tas iegūst papildus vērtību, izceļot krāsu un emociju esenci".

Ekspozīcija mazajā izstāžu zālē apskatāma līdz 31.jūlijam. Ieeja bez maksas.


 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)