Banner 980x90

"Ventspils" ar uzvaru pagarinājumā sāk "LOC CUP 2016"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ventspils basketbolisti turpina gatavošanos jaunajai sezonai un Liepājā aizvadīja jau ceturto pārbaudes spēli. Pirmajos trīs mačos tika izcīnītas pārliecinošas uzvaras, bet spēlējot ar līdz šim nopietnāko pretinieku Krievijas klubu no Ņižņijnovgorodas arī tika izcīnīta uzvara, taču pagarinājumā.

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja basketbolistu pārstāvis, papildus interesi šai spēlei piedeva fakts, ka šis Krievijas klubs pēdējos gados ir viens no latviskākajiem ārpus Latvijas. Agrāk šo komandu vadīja tagadējais Latvijas izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis un viņa palīgs bija Artūrs Štālbergs. Bagatskis šajā komandā vairs nav, toties ir palicis Štālbergs un tagad viņš ir galvenais treneris, bet viens no viņa palīgiem ir kādreiz BK "Ventspils" spēlējušais Edmunds Valeiko. Latviskus vaibstus šai komandai piedod arī Ingus Jakovičs, kuram Krievijas klubs ir pirmā pieredze ārpus Latvijas.

BK "Ventspils" šo maču aizvadīja vienpadsmit spēlētāju sastāvā. Pirmais mačs šajā sezonā bija Tomam Leimanim, bet ārpus pieteikuma palika Māris Ziediņš. Pats par sevi saprotams, ka savainojumu dēļ nespēlēja arī Kristaps Janičenoks un Māris Gulbis.

Pirmajā ceturtdaļā nevienai no komandām neizdevās iegūt vērā ņemamu pārsvaru, taču visu laiku pāris punktu vadībā atradās ventspilnieki. Tikai līdz ar ceturtdaļas beigām Ingus Jankovičs panāca neizšķirtu (21:21). Otrajā ceturtdaļā krievu klubam sāka krist tālmetieni un uz precīzo trejaču rēķina arī tike iegūts pieklājīgais pārsvars. Ejot lielajā pārtraukumā, NN spēlētāji bija realizējuši 9 no 15 tālmetieniem, bet BK "Ventspils" šajā rādītājā pretī varēja nolikt 1 no 7 un pēc puslaika diezgan loģisks 38:47.

Otrajā puslaikā pretiniekam vairs tik labi nevedās ar tālmetienu realizāciju un arī punktu deficīts lēni, bet sistemātiski tika deldēts, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām Gražulis pēc ilgāka laika atguva ventspilniekiem vadību (79:78). Diemžēl, bet tieši šajā brīdī NN atkal iemet trejaci un esam zaudētājos (79:81). Tūlīt pat atbildes uzbrukumā Lomažs panāk izlīdzinājumu (81:81), bet jāspēlē vēl 40 sekundes. Nākamajās 20 sekundēs NN vēlreiz izvirzījās vadībā un ventspilnieki atkal atspēlējās - Šķēles realizētie soda metieni deva 83:83. Tā arī beidzās pamatlaiks.


 


 

Ja pamatlaikā ventspilnieki bija realizējuši tikai divus tālmetienus, tad papildlaika pirmajos divos uzbrukumos tika izdarīts tas pats (Kempbels un Lomažs) un tieši šie divi rezultatīvie uzbrukumi arī bija izškirošie šā vakara spēlē.

Jau rīt ventspilniekiem nākamais mačs, kurā būs jātiekas ar Lietuvas Lietkabelis, kuras sastāvā spēlē brāļi Lavrinoviči.

Pārbaudes spēle

BK Ventspils un NN (Krievija) 101:91 (21:21, 17:26, 18:19, 27:17, 18:8)
BK Ventspils: Kempbels 20, Gražulis 17, Lomažs 16, Zeļonis 14, Mbodžs 13, Šķēle 9, Zaķis 6, Dīns 5, Vinstons 1.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)