Banner 980x90

Šogad teju 3700 ventspilniekiem piešķirts pabalsts zāļu iegādei

Rīga, 14.dec., LETA. Šogad pabalstu zāļu iegādei saņēmuši 3694 ventspilnieki, aģentūru LETA informēja informēja Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā.

Šī gada 11 mēnešos šo pabalstu izmaksāšanai no pašvaldības budžeta līdzekļiem iztērēti 130 500 eiro. Kopumā šim mērķim iezīmēti 158 000 eiro.

Personas, kuru mēneša ienākumi nepārsniedz 338 eiro, var saņemt pabalstu medikamentu iegādei 36 eiro apmērā. Šādu pabalstu var saņemt arī bērni ar invaliditāti no trūcīgām un maznodrošinātām ģimenēm.

Savukārt, pensionāri un invalīdi, kuru mēneša ienākumi nepārsniedz 299 eiro, Sociālajā dienestā, papildus medikamentu iegādes pabalstam, var pieprasīt pabalstu zobu ārstēšanai un protezēšanai, bet ārstniecības iestādēs un pie ģimenes ārsta - pacientu iemaksas daļēju segšanu.

Lai saņemtu pabalstu medikamentu iegādei Sociālajā dienestā ir jāiesniedz iesniegums, kam jāpievieno medikamentu iegādi apliecinošs dokuments, kurā ir norādīts pabalsta pieprasītāja vārds, uzvārds un personas kods. Iesniegumu par pabalsta piešķiršanu medikamentu iegādei bērnam ar invaliditāti Sociālajā dienestā var iesniegt jebkurš no bērna vecākiem vai aizbildnis.

Iesniegumu veidlapas pabalsta medikamentu iegādei pieejamas Ventspils pilsētas Sociālajā dienestā Raiņa ielā 10 un Sociālā dienesta Pārventas filiālē, Talsu ielā 39.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)