Banner 980x90

Ugunsdrošības pārkāpumi Ventspils mūzikas vidusskolas jaunbūvē novērsti, atkārtotā pārbaudē secina VUGD

Rīga, 18.jūn., LETA. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien veicis atkārtotu ugunsdrošības pārbaudi topošajā Ventspils mūzikas vidusskolā un koncertzālē "Latvija" un secinājis, ka ugunsdrošības prasību pārkāpumi ir novērsti.

VUGD pēc būvobjekta ierosinātāja rakstiska pieprasījuma vakar veica atkārtotu ugunsdrošības pārbaudi būvobjektā. Pārbaudē konstatēts, ka VUGD 3.jūnija atzinumā norādītie būvniecību regulējošo normatīvo aktu ugunsdrošības prasību pārkāpumi ir novērsti, līdz ar to dienests būvniecības ierosinātājam izsniedza jaunu atzinumu par būvobjekta atbilstību ugunsdrošības prasībām, aģentūrai LETA pastāstīja dienesta pārstāve Inta Palkavniece.

VUGD atzinīgi novērtē būvdarbu veicēja un būvniecības ierosinātāja paveikto darbu, lai nodrošinātu būvobjekta ugunsdrošību un izpildītu iepriekš izdoto VUGD 3.jūnija atzinumu. Piemēram, lai pilnveidotu Lielās zāles dūmaizsardzību, ir paredzēts papildus tehnisks risinājums, un lielās zāles dūmaizsardzības jaunā koprisinājuma atbilstību būvniecību regulējošo normatīvo aktu ugunsdrošības prasību ir novērtējis arī būveksperts.

Savukārt lai vietās, kur pastāv augstāki ugunsgrēka izcelšanās riski, nodrošinātu savlaicīgu ugunsgrēka atklāšanu, ir uzstādīti automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas detektori. Tāpat arī veikti vienkāršāki darbi, piemēram, uzstādīti nepieciešamie evakuācijas izeju izgaismotie rādītāji, apzīmētas ugunsdzēsības un glābšanas tehnikai paredzētās piebrauktuves un apliecināti būvobjektā iebūvēto būvizstrādājumu ugunsdrošības parametri, kā arī attiecībā uz jaunajiem ugunsdrošības risinājumiem veiktas izmaiņas attiecīgajā būvniecības dokumentācijā.

VUGD atgādina, ka, ekspluatējot minēto būvi pēc tās nodošanas ekspluatācijā, ir jāievēro ugunsdrošības noteikumu prasības, un būvi jāekspluatē saskaņā ar būvprojektā un būvniecības gaitā paredzētajiem ugunsdrošības risinājumiem.

Jau ziņots, ka Iekšējās drošības birojs (IDB) aizdomās par kukuļa pieņemšanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunās ēkas atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām aizturējis četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas, tai skaitā abus brigādes komandiera vietniekus Romānu Andrijausku un Mursalu Kerimovu.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts pilnsabiedrības "Merks-Ostas celtnieks" pārstāvis un SIA "VPM Latvija" īpašnieks un darbinieks. "VPM Latvija" šajā būvobjektā veica projekta ugunsdrošības risinājumu apsekošanu.

Lai novērstu iespējamās aizdomas par neatbilstībām, Ventspils Komunālā pārvalde prasīja veikt atkārtotu VUGD novērtējumu ēkai. Veicot atkārtotu ēkas novērtējumu, VUGD ir sniedzis negatīvu atzinumu par Ventspils mūzikas vidusskolas jauno ēku, tādējādi atceļot iepriekšējās VUGD komisijas pozitīvo lēmumu.

VUGD ir informējis atbildīgos par konstatētajām nepilnībām un uzdevis iestādei tās novērst.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)