Banner 980x90

Vēlētāju aptauja: Kurzemē vairāk nekā trešdaļa nobalsojusi par ZZS

Vairāk nekā trešdaļa vēlētāju Kurzemes vēlēšanu apgabalā savu balsi atdevusi par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), liecina ziņu aģentūras LETA sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU) un "Latvijas Neatkarīgo televīziju" (LNT) veiktā balsotāju aptauja pie iecirkņiem.

Atbilstoši aptaujai par ZZS Kurzemē varētu būt nobalsojuši 35,33% vēlētāju.

Nedaudz vairāk nekā piektdaļa jeb 22,87% vēlētāju varētu būt izvēlējušies par labu nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, nedaudz mazāk - 20,19% - varētu būt nobalsojuši par "Vienotību". Ceturtajā vietā šajā reģionā ir "Saskaņa", par kuru varētu būt nobalsojuši 8,68% vēlētāju.

5% barjeru varētu pārvarēt arī partija "No sirds Latvijai" (NSL), par kuru nobalsojuši 5,21% vēlētāju. Par Latvijas Reģionu apvienību (LRA) varētu būt nobalsojuši 4,89% vēlētāju, "Vienoti Latvijai" - 0,63%, "Suverenitāti" - 0,16%.

Šāda balsu sadalījuma gadījumā ZZS Kurzemē iegūtu 4 deputātu mandātus, VL-TB/LNNK un "Vienotība" - pa 3, bet "Saskaņa", LRA un NSL - pa 1.

1,89% aptaujāto norādīja, ka vēlēšanās ir piedalījušies, bet nav nobalsojuši, proti, urnā iemetuši nederīgu vēlēšanu zīmi, piemēram, tukšu aploksni, vai arī tikai reģistrējušies, bet nebalsoja. Kopā Kurzemē saņemtas 824 respondentu atbildes, no kurām par derīgām atzītas 634 atbildes. 190 uzrunātie cilvēki nebija vēlējušies atbildēt.

Aptaujā pie vēlēšanu iecirkņiem intervētāji pēc nejaušības principa iztaujāja nobalsojušos pilsoņus visos Latvijas novados.

Nosakot iecirkņus, pie kuriem tiks veikta aptauja, tika ņemts vērā reģistrēto vēlētāju skaits vēlēšanu apgabalos, atsevišķos iecirkņos, iepriekšējo vēlēšanu pieredze, aktivitātes rādītāji dažādos vēlēšanu dienas laikos un citi kritēriji.

Metodoloģisko atbalstu aptaujas veikšanā sniedza sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)