Banner 980x90

Ventspilī aizvadīta "Olimpiskā diena 2016"

Foto: Oskars Jūra
Foto: Oskars Jūra
Piektdien, 23.septembrī, Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā notika Olimpiskā diena. Šāda diena tiek rīkota, lai vairotu jauniešu interesi par sportu un Olimpisko kustību.  

Kā pilsētas informācijas portālu Ventspils24.lv informēja organizatori, Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā rīta vingrošanā piedalījās Ventspils pilsētas pašvaldības vadība, Latvijas Olimpiskās komitejas un Olimpiskā centra "Ventspils" pārstāvji, kā arī  daudzi Olimpisko spēļu dalībnieki Maskavas Olimpisko spēļu čempions Dainis Kūla,  airētājs Uģis Lasmanis, soļotājs Arnis Rumbenieks, tāllēcēja Lauma Grīva, kanoe airētājs Dagnis Iļjins u.c. 

"Olimpiskās dienas 2016" dalībniekus uzrunāja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis, kā arī Maskavas Olimpisko spēļu čempions šķēpmešanā Dainis Kūla.

Ventspils pilsētā kopumā piedalījās aptuveni 4600 pirmsskolas izglītības iestāžu, vispārizglītojošo skolu bērni, Ventspils Tehnikuma audzēkņi.

Olimpiskās dienas pasākumos visā Latvijā šogad 531 norises vietā pulcējās rekordliels dalībnieku skaits – 123 353 no 95 Latvijas novadiem un pilsētām. Pasākuma devīze ir "Padod bumbu!", kur izglītības iestāžu audzēkņi iepazīstas ar volejbolu un tā spēles noteikumiem, piedalījās stafetēs un citās sporta sacensībās, kā arī radošajos konkursos.

Katrs dalībnieks, neatkarīgi no rezultāta, saņēma SOK un LOK prezidentu parakstītu sertifikātu, kā arī katrā sporta veidā uzvarētāju komandai tika pasniegtas balvas.

"Olimpiskā diena 2016" šogad notika "Eiropas Sporta nedēļas" ietvaros un tās mērķis ir veicināt fiziskās aktivitātes visā Eiropā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)